Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (13 Ocak 2021 Çarşamba)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (13 Ocak 2021 Çarşamba)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 10 derece ölçülüyor. Dün geceden itibaren etkili olan kuvvetli sağanak bugün de devam edecek. Yarın yağış şiddetini yitirecek. Cuma Bursa'yı kar yağışı dalgası etkisi altına alacak.

2021.01.13 08:34 - Son Güncellenme: 2021.01.13 08:59 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (13 Ocak 2021 Çarşamba)
01:20 Bursa Uludağ kara hasret kaldı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ kara hasret kaldı

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 10 derece. Kuvvetli sağanak etkili olmaya devam ediyor. 

Sıcaklık yarın 6 dereceye inecek. Hafif yağmur bekleniyor. 

Cumadan itibarense kar yağışı dalgası Bursa'yı etkisi altına alıyor. 

Cuma günü en yüksek 6 derecelik sıcaklık görülecek. Gece saatlerinde sıcaklık eksi bir dereceye inecek. Bursa'da kar yağışı görülecek. 

Cumartesi ve pazar kar yağışının Bursa'da etkisini artırması bekleniyor. Gece saatlerinde sıcaklığın eksi 7 dereceye kadar ineceği Bursa'da gün içinde ölçülecek en yüksek sıcaklık 1 derece olacak. 

ULUDAĞ'DA SON DURUM NE?

Öte yandan kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'da kar yağışı yer yer yoğun devam ediyor. 

Zirvede sıcaklık gece saatlerinde -16 dereceye kadar iniyor. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Erzurum, Muş, Bingöl çevreleri ve Edirne'nin güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sağanak ve Gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyinin yüksekleri, Erzurum çevreleri ve Edirne'nin güney kesimlerinde yer yer karlakarışık yağmur ve kar olmak üzere İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Muğla'nın doğu ilçeleri, Giresun, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney, İç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/saat), yüksek kesimlerde kısa süreli kuvvetli fırtına(90-120 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güney Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/sa, yüksek kesimlerde kısa süreli kuvvetli fırtına (90-120 km/sa) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, İç Anadolu'nun güneyinde toz fırtınası gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI: Yağışların İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Muğla'nın doğu ilçeleri, Giresun, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde güneyli kuvvetli rüzgarlarla birlikte yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.13 08:34 - Son Güncellenme: 2021.01.13 08:59 - Yaman Kaya
A