Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak?

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak?

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 21 derece ölçülüyor. Meteoroloji yetkilileri bugün saat 12.00-18.00 arasında yer yer hafif sağanak yağış geçişleri görülebileceğini bildirdi. Uzun dönemli tahminlere bakıldığındaysa bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar 27 Kasım'dan itibaren artık etkisini yitirmeye başlayacak. Hava iyice soğuyacak, kış kendini hissettirecek.

2019.11.14 08:51 - Son Güncellenme: 2019.11.14 09:22 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak?
08:14 Bursalılar Uludağ'ın nimetlerinden ne kadar yararlanabiliyor? Söz Bursalılarda

İLGİLİ VİDEO

Bursalılar Uludağ'ın nimetlerinden ne kadar yararlanabiliyor? Söz Bursalılarda

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 21 derece dolaylarında seyretmekte. 

Meteoroloji yetkilileri bugün saat 12.00-18.00 arasında yer yer hafif sağanak yağış geçişleri görülebileceğini kaydetti.

Gece ve sabahın ilk saatlerinde sıcaklıklar 8 dereceye kadar iniyor. 

Bursa'da sıcaklık yarın da 21 derece seviyesinde kalacak. 

Bursalıları cumartesi 22, pazarsa 23 derecelik sıcaklıklar karşılayacak. 

Öte yandan uzun dönemli tahminlere bakıldığındaysa bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar 27 Kasım'dan itibaren artık etkisini yitirmeye başlayacak. Hava iyice soğuyacak, kış kendini hissettirecek. Ölçülecek en yüksek sıcaklıklar 20 derecenin altında kalacak. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu ve Karabük çevreleri ile Mersin'in kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Aydın'ın batısı (Söke, Kuşadası, Didim), Muğla il geneli, Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde ( Kaş, Kale, Finike, Kumluca ve Kemer) kuvvetli, Muğla'nın Marmaris, Ula, Köyceğiz ve Datça ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Orta Karadeniz'de yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Aydın'ın batısı (Söke, Kuşadası, Didim), Muğla il geneli, Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde ( Kaş, Kale, Finike, Kumluca ve Kemer) kuvvetli(21-50 kg/m2), Muğla'nın Marmaris, Ula, Köyceğiz ve Datça ilçelerinde çok kuvvetli(51-75 kg/ m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile İstanbul çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.11.14 08:51 - Son Güncellenme: 2019.11.14 09:22 - HABER MERKEZİ
A