Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (08 Mart 2021 Pazartesi)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (08 Mart 2021 Pazartesi)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 11 derece dolaylarında seyrediyor. Hava parçalı bulutlu. Sıcaklık yarın 15 derece, perşembe yağmur beklenmekte.

2021.03.08 08:32 - Son Güncellenme: 2021.03.08 09:28 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (08 Mart 2021 Pazartesi)
04:23 Bursa'da mangalını alan Uludağ'a çıktı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da mangalını alan Uludağ'a çıktı

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 11 derece dolaylarında seyrederken hava parçalı bulutlu gözleniyor. 

Meteoroloji yetkilileri sıcaklığın yarın 15 dereceye çıkacağını bildirdi. 

Bursalıları çarşamba 16 derecelik sıcaklık karşılayacak. 

Perşembe yağmurla birlikte sıcaklık 10 dereceye inecek. 

Cuma yağış yok. Öngörülen en yüksek hava sıcaklığı 13. 

Öte yandan Uludağ'da perşembe kar yağışı var.

Zirvede kar kalınlığı son olarak 80 cm ölçüldü.

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniye, Hatay ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ ve Adıyaman çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Bingöl ve Muş'un yüksekleri, Ağrı ve Kars çevreleri ile Erzurum'un güney ve doğusunda yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Bingöl ve Muş'un yüksekleri, Ağrı ve Kars çevreleri ile Erzurum'un güney ve doğusunda yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: sabah saatlerinde, Marmara ve Batı Karadeniz'de zirai faaliyetlerin devam ettiği yerlerde hafif zirai don riski beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.08 08:32 - Son Güncellenme: 2021.03.08 09:28 - HABER MERKEZİ
A