Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (04 Ocak 2021 Pazartesi)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (04 Ocak 2021 Pazartesi)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 18 derece dolaylarında seyrediyor. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. Oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor. Meteoroloji yetkilileri yarın sağanak beklendiğini bildirdi. Sıcaklığın en yüksek 16 derece olacağı ifade edildi.

2021.01.04 08:28 - Son Güncellenme: 2021.01.04 09:29 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (04 Ocak 2021 Pazartesi)
03:07 Bursa Uludağ'da, kısıtlamada kaymak isteyenler jandarmaya takıldı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da, kısıtlamada kaymak isteyenler jandarmaya takıldı

Bursa'da yeni yılda da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. 

Sıcaklık bugün en yüksek 18 derece. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. Oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmekte.

Sıcaklık yarın 16 derece olacak. Bursa'da sağanak görülecek. 

Bursa'da çarşamba ve perşembe yağmur yok. Sıcaklıklar 17-18 derece dolaylarında kalacak.

Cuma günü yine sağanak var. Sıcaklık 17 derece olacak. 

Öte yandan Uludağ'da yarın ve cuma kar yağışı bekleniyor. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Çanakkale ve İzmir'in kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren ise Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Manisa, Uşak, Denizli ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle doğu ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların gece saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, vb) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir'in kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren bölgenin batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden Çanakkale ve Balıkesir'in kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 km/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda, gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren bölgenin güneybatısında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.04 08:28 - Son Güncellenme: 2021.01.04 09:29 - Yaman Kaya
A