Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (02 Temmuz 2021 Cuma)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (02 Temmuz 2021 Cuma)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 35 derece ölçülüyor. Yarın ve cumartesi gök gürültülü sağanak kenti etkisi altına alacak. Yarın kuvvetli yaz sağanağı bekleniyor. Bursa'da termometreler yarın 28'i pazarsa 29 dereceyi gösterecek.

2021.07.02 08:44 - Son Güncellenme: 2021.07.02 09:12 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (02 Temmuz 2021 Cuma)
02:08 Kısıtlamaların sona ermesiyle Bursalılar kendilerini sokağa attı

İLGİLİ VİDEO

Kısıtlamaların sona ermesiyle Bursalılar kendilerini sokağa attı

Bursa'da  bugün sıcaklık en yüksek 35 derece. Hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçecek.

Aşırı sıcak hava bugün de etkili olduktan sonra yarın kenti terk edecek. 

Dikkat yarın kuvvetli yaz sağanağı var. 

Gök gürültülü sağanak pazar da görülecek. 

Sıcaklık yarın 28, pazar 29 derece olacak. Her iki gün de yüzde 96 seviyesinde olacak nem oranı bir hayli bunaltacak!

Önümzüdeki pazartesi yağış kenti terk edecek. 

Termometreler 31 derece bandında kalacak. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz (Sinop dışında), Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Çanakkale, Eskişehir, Çankırı ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç, Van'ın kuzey ve doğu, Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Trakya Kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile Çanakkale'nin kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla iç ve batı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Trakya Kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile Çanakkale'nin kuzey ve doğusunda görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Çanakkale çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Trakya Kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile Çanakkale'nin kuzey ve doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.02 08:44 - Son Güncellenme: 2021.07.02 09:12 - HABER MERKEZİ
A