Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (2 Nisan 2021 Cuma)

Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (2 Nisan 2021 Cuma)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 16 derece dolaylarında seyrediyor. Bugün yağış yok ancak Bursa yarından itibaren sağanak yağış dalgasının etkisi altına girecek!

2021.04.02 08:36 - Son Güncellenme: 2021.04.02 09:07 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (2 Nisan 2021 Cuma)
08:01 Bursa Uludağ'da bahar ortasında nefes kesen kış tatbikatı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da bahar ortasında nefes kesen kış tatbikatı

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 16 derece. Bugün yağış yok. 

Kentte sıcaklık yarın 21 derece olacak. Bursa'da sağanak yağış etkili olmaya başlayacak. Lodos da var.

Bursa'da sağanak yarın, pazar, pazartesi, salı günü de kenti etkisi altına alacak. 

Yarın 21 derece olacak sıcaklık pazar 21, pazartesi 16, salı 23 derece bekleniyor. 

Öte yandan Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 165 cm ölçüldü. 

Zirvede yer yer karla karışık yağmur var. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın kuzeyi, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'da, Ege'de ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (60-80 Km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden sonra, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara (Sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ VE KAR ERİMESİ UYARISI: Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kar örtüsünün bulunduğu yüksek, dik yamaçlarda, hava sıcaklıklarının artması ve yeni yağışlarla beraber kar erimesi, çığ oluşma riski bulunmaktadır. Ulaşımda aksamalar, heyelan, kar erimesi sebebi ile meydana gelebilecek sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.04.02 08:36 - Son Güncellenme: 2021.04.02 09:07 - Yaman Kaya
A