Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (15 Mart 2019 Cuma)

Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (15 Mart 2019 Cuma)

Bursa'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı. Sıcaklık en yüksek 10 derece dolaylarında seyrediyor. Meteoroloji yetkilileri sıcaklığın yarın 13 derece olacağını ifade etti. Yağmur görülmeyecek. Pazar termometreler en yüksek 21 dereceyi gösterecek. Yükselen sıcaklıkla birlikte yer yer sis ve pus etkili olacak. Önümüzdeki pazartesi ise sıcaklık 24 dereceye kadar çıkacak.

2019.03.15 08:58 - Son Güncellenme: 2019.03.15 09:19 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (15 Mart 2019 Cuma)
05:25 Bursa'da yağmur altında hamam keyfi!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da yağmur altında hamam keyfi!

Bursalıları haftanın son iş gününde yer yer etkili sağanak karşıladı. 

Bugün hava parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı. 

Sıcaklık en yüksek 10 derece dolaylarında seyrediyor.

Meteoroloji yetkilileri sıcaklığın yarın 13 derece olacağını kaydetti. Hava kapalı olacak. Yağış yok

Pazar günü sıcaklık 21 dereceye kadar yükselecek. Yer yer sis ve pus beklenmekte. 

Bursalılar önümüzdeki pazartesi ise sıcaklık 24 dereceye çıkacak. 

Öte yandan Uludağ'da kar kalınlığı son olarak 156 cm ölçüldü. Zirvede yarın hafif kar yağışı öngörüldü.

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tekirdağ şevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu karadenizin iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Adana, Osmaniye, Hatay, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Diyarbakır ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor. Marmara, İç Ege ve Batı Karadenizin iç kesimlerinde gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batı ve güneydoğusunda kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçeleri (Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, Akseki, İbradi) ve öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri, gece saatlerinde Diyarbakır ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ( ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile Tekirdağ çevrelerinin sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.15 08:58 - Son Güncellenme: 2019.03.15 09:19 - HABER MERKEZİ
A