Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (09 Temmuz 2021 Cuma)

Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (09 Temmuz 2021 Cuma)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 30 derece ölçülüyor. Yer yer etkili gök gürültülü sağanak yarından itibaren kenti terk edecek. Meteoroloji yetkilileri yarın ve pazar da 30 derecelik sıcaklık beklendiğini kaydetti.

2021.07.09 08:41 - Son Güncellenme: 2021.07.09 08:49 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve hafta sonu hava durumu nasıl olacak? (09 Temmuz 2021 Cuma)
04:08 Bursa Osmangazi'de Ovaakça Mahallesi sular altında kaldı

İLGİLİ VİDEO

Bursa Osmangazi'de Ovaakça Mahallesi sular altında kaldı

Bursa'da bir süredir etkili olan aralıklı yaz sağanağı dalgası kenti yarından itibaren terk ediyor. 

Bugün sıcaklık en yüksek 30 derece dolaylarında ölçülüyor. 

Nem oranı ise bugün hayli yüksek! 

Bursalıları yüzde 95'lik nem oranı bunaltacak.

Meteoroloji yetkilileri son açıklamasında Bursa'da hafta sonu yağış beklenmediğini kaydetti.

Sıcaklık hem cumartesi hem de pazar 30 derece bandında kalacak. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Kütahya, Afyonkarahisar, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir ve Konya'nın batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum'un kuzeyi ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, Akdeniz kıyı kesimleri ile doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzurum'un kuzeyi ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.09 08:41 - Son Güncellenme: 2021.07.09 08:49 - Yaman Kaya
A