Bursa'da bu işte bir terslik var: Yayalar yolda araçlar ise kaldırımda! (ÖZEL HABER)

Bursa'da bu işte bir terslik var: Yayalar yolda araçlar ise kaldırımda! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Gürsu ilçesi Atatürk caddesi'nde kaldırımlar engelli yarış parkuruna döndü. Cadde boyunca kaldırımlarda yayalar değil araçlar var. Kaldırımı kullanan vatandaşlar birkaç adım ilerledikten sonra önlerine çıkan otomobiller yüzünden yola inmek zorunda kalıyor.

2019.07.29 08:38 - Son Güncellenme: 2019.07.29 09:26 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bu işte bir terslik var: Yayalar yolda araçlar ise kaldırımda! (ÖZEL HABER)
01:04 Bursa'da bu işte bir terslik var! Yayalar yolda araçlar ise kaldırımda? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da bu işte bir terslik var! Yayalar yolda araçlar ise kaldırımda? (ÖZEL HABER)

SEFA BALABAN / BURSADA BUGÜN

Bursa Gürsu'da park alanlarının yeterli olmamasından ve araçların gelişi güzel park edilmesinden kaynaklanan soruna kaldırıma park ederek kendilerince çözüm bulan araç sürücüleri vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor.

Özellikle engelli ve bebek arabalı vatandaşlar yaşanan bu duruma isyan ediyor.

Yapılan şikayetlere rağmen sorunun giderilmediğini dile getiren vatandaşlar "Burası kaldırım, burada araçların ne işi var? Bizler caddeyi kullanarak ezilme tehlikesi geçiriyoruz ama onlar hiç rahatsız olmadan kaldırımları işgal edebiliyorlar. Uyarıda bulunduğumuz zaman bizler suçlu oluyoruz. Bu duruma en kısa sürede çözüm bulsunlar" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Öte yandan sadece araçların değil, çevrede inşaatı devam eden yapıların malzemeleri de kaldırımlara taştı. Hal böyle olunca yayalar kaldırımda ilerlerken inşaat malzemelerinin üzerinden atlamak zorunda kalıyor.

ENGELLİ VATANDAŞLARADA MI ACIMIYORSUNUZ?

Kaldırımı kullanamayan vatandaşlar çözümü yola inmekte buluyor. Peki ya bedensel engeli olan vatandaşlar bu durumda ne yapacak? Atatürk Caddesi en işlek caddelerden biri olması sebebiyle yayalar için tehlike arz ediyor. Özellikle engelli ve bebek arabası olan vatandaşların bu caddede nasıl ilerlediği merak konusu.  

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.07.29 08:38 - Son Güncellenme: 2019.07.29 09:26 - HABER MERKEZİ
A