Bursa'da BSMMMO ve BUÜ işbirliğinde muhasebe yardımcı personeli yetiştirme kursu başladı

Bursa'da BSMMMO ve BUÜ işbirliğinde muhasebe yardımcı personeli yetiştirme kursu başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) arasında imzalanan protokol çerçevesinde; BSMMMO Hizmet Binası'nda iş dünyasının muhasebe alanında aradığı yeterliliklere sahip yardımcı personelleri yetiştirme kursu başladı. Akademisyenlerin ve mali müşavirlerin eğitmenliğinde gerçekleşecek 6 haftalık kurs programında, teorik ve pratik eğitim birlikte verilecek.

2021.08.04 14:54 - Son Güncellenme: 2021.08.04 15:12 - Bursa Bölge
A
Bursa'da BSMMMO ve BUÜ işbirliğinde muhasebe yardımcı personeli yetiştirme kursu başladı

Kursun açılışında konuşan BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz, "Uludağ Üniversitesi ile imzaladığımız protokol çerçevesinde düzenlediğimiz kursumuzda, muhasebe alanında sektörün aradığı niteliklere sahip uygulamaya hazır kalifiye meslek elemanı yetiştirme, bu alana yönelen öğrencilere staj ve kariyer imkânları sağlama ve meslek mensuplarının sürekli mesleki geliştirme eğitimleri ve iş dünyasının aradığı yeterliliklere sahip eleman yetiştirilmesini amaçlıyoruz. Meslek Yüksekokulu Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü mezunları ile eğitime devam eden öğrencilerin katıldığı kurs programımızda, üniversitemizin değerli akademisyenleri ile mesleği icra eden meslektaşlarımız eğitmenlik yapacaklar. Kursiyerlerimiz, teorik ve pratik eğitimi bir arada alma imkanı sağlayacaklar. Kursun verimli geçmesini umuyor, katılan tüm kursiyerlerimize eğitim ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Öte yandan; 6 hafta sürecek olan kurs programında, muhasebe programları uygulamalarının genel kullanımları ve mesleki teknik bilgilerin yanı sıra, muhasebe bürolarındaki iş ortamı, yazılı iletişim, zaman planlaması, kariyer gelişimi, mesai disiplini, büro mahremiyeti, bilgi teknolojileri ve ticari yazılımlar, mesleki takvim,... vb konularda da bilgi verilecek.

BSMMMO Hizmet Binası'nda gerçekleşen 6 haftalık kurs programında, akademisyenler ve mali müşavirlerin eğitmenliğinde teorik ve pratik eğitim birlikte verilecek.

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.08.04 14:54 - Son Güncellenme: 2021.08.04 15:12 - Sevcan Sarıkaya
A