Bursa'da Bozbey'den yeni açıklama: İl Seçim Kurulu nezdinde itirazımızı gerçekleştirdik

Bursa'da Bozbey'den yeni açıklama: İl Seçim Kurulu nezdinde itirazımızı gerçekleştirdik

Millet İttifakı'nın CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'den yeni bir açıklama geldi. Bozbey, "Geçersiz oyların sayısının fazlalığı ve diğer şaibeli hususlarla ilgili olarak İlçe Seçim Kurulları'na itiraz başvurularımızı gerçekleştirdik. İlçe Seçim Kurulları'nın itiraz başvurularımızı reddetmesi üzerine bu kez İl Seçim Kurulu nezdinde itirazımızı gerçekleştirdik. En geç pazartesi gününe buradan olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyoruz" dedi.

2019.04.05 14:03 - Son Güncellenme: 2019.04.05 14:05 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Bozbey'den yeni açıklama:  İl Seçim Kurulu nezdinde itirazımızı gerçekleştirdik
07:10 Mustafa Bozbey, Bursa'daki seçimin sonucunu değerlendirdi

İLGİLİ VİDEO

Mustafa Bozbey, Bursa'daki seçimin sonucunu değerlendirdi

Millet İttifakı'nın CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bildiğiniz gibi 31 Mart 2019 tarihlerinde yerel seçimler yapıldı. Henüz sonuçlar resmi olarak açıklanmadı zira Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde YSK tarafından açıklanan sonuçlarla bizim elimizdeki veriler arasında tutarsızlıklar tespit edildi.

"Gülümseyen bir Bursa umuduyla sandığa koşan her vatandaşımızın oyu bize emanettir" demiştik ve bu emanete sahip çıkmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam ettiğimizin bilinmesini isteriz.

Süreç hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, özellikle geçersiz oyların sayısının fazlalığı ve diğer şaibeli hususlarla ilgili olarak İlçe Seçim Kurulları'na itiraz başvurularımızı gerçekleştirdik. İlçe Seçim Kurulları'nın itiraz başvurularımızı reddetmesi üzerine bu kez İl Seçim Kurulu nezdinde itirazımızı gerçekleştirdik. En geç pazartesi gününe buradan olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyoruz. Zira iktidar partisinin aynı yönde İstanbul için yaptığı başvuru kabul edildi. Hukukun birbirine aksi yönde iki karar veremeyeceği gerçeğinden hareketle, oyların yeniden sayımı konusunda bir karar alınacağı düşüncesindeyiz. Aksi halde bir üst merci olan Yüksek Seçim Kurulu'na itirazımızı taşıyacağız.

Bize destek veren herkese bir kez daha hatırlatmak isterim ki; hiçbirinizin endişesi olmasın, oylarınız bize emanet. İtirazlar sonucu nasıl etkiler bilmiyoruz ama bizim için önemli olan sizlerin iradesinin sandığa tam olarak yansıdığından emin olmak."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.05 14:03 - Son Güncellenme: 2019.04.05 14:05 - HABER MERKEZİ
A