BURSA'DA BOSNA RÜZGARI ESECEK
Uludağ Üniversitesi'nde okuyan Boşnak öğrenciler ile Bursa Bosna Derneği, Nisan ayında "2. Bosna Hersek Kültür Günleri" adı altında etkinlik düzenliyor.
2011.04.21 10:20 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Arzu ÇAPAR/BURSADABUGUN.COM
Uludağ Üniversitesi'nde okuyan Bosna Hersekli öğrenciler ile Bursa Bosna Derneği, ülkelerini ve kültürlerini tanıtmak için 25-28 Nisan 2011 tarihleri arasında "Bosna Hersek Kültür Günleri" düzenliyorlar.
Etkinlik hakkında bilgi veren Bursa Bosna Derneği Genel Sekreteri Ahmet Yıldız, "25 Nisan Pazartesi günü Ördekli Kültür Merkezinde saat 20:00'de " Bosna'nın Osmanlı Devleti içindeki yeri ve Avrupa'nın Bosna'ya karşı olan tutumu" adı altında, Başbakanlık Balkan İşleri Eski Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kahramanyol'un konuşmacı olacağı panelle başlayacak. Etkinliğin 2. gününde ise 10:30 13:00 saatleri arasında, UÜ İlahiyat Fakültesi'nde devam edecek programa katılacak misafirler, hazırlanacak resim sergisini gezebilecek, Bilge Kral Alija İzzetbegovic için düzenlenen makale yarışmasının ödül töreni ve Alija İzzetbegovic ile ilgili Konferansa katılabilecekler. 27 Nisan Çarşamba günü ise 11:00 13:00 saatleri arasında UÜ İlahiyat Fakültesi'nde, Boşnak kahvesi ve Boşnak böreği ikramı, öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek. Ayrıca aynı gün saat 15:00'da Mehmet Akif Ersoy Salonunda Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu'nun konuşmacılığında, "Bosnalı Alim M. Tayyip Okiç ve Hizmetleri" konulu konferans düzenlenecek" dedi.
BOŞNAK BÖREKLERİ YARIŞACAK
Etkinliğin son gününde bir ilki gerçekleştireceklerini ifade eden Yıldız, "Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu'nda Börek yarışması ve "Kako si" film gösterimi yapılacak. Aynı gün Ulu Cami'de Boşnakça Mevlid, ilahi ve Hatim duası yapılacak. Ayrıca İlahiyat Fakültesi'nden Boşnak öğrenciler, Prof. Dr. Mehmet Emin AY-Aşır ve Osmangazi Müftüsü Mehmet açık, şehitlerimizle alakalı konuşma yapacaklar. Akşam namazında sonra Ulu cami imamı tarafında yapılacak dua ile etkinlik 28 Nisan Perşembe akşamı son bulacak" diye konuştu.