Bursa'da bir şirkete daha konkordato koruması! Mahkeme 3 ay süre verdi

Bursa'da bir şirkete daha konkordato koruması! Mahkeme 3 ay süre verdi

Bursa'da faaliyet gösteren Asaysan Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Ahmet Yılmaz'ın konkordato başvurusu üzerine mahkeme, 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi. Şirketin borçlarıyla ilgili icra takipleri durdurulurken, konkordato sürecini takip etmek üzere 3 kişilik komiser heyeti görevlendirildi.

2026.09.18 09:32 - Son Güncellenme: 2026.09.18 09:32 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bir şirkete daha konkordato koruması! Mahkeme 3 ay süre verdi

Bursa'da faaliyet gösteren Asaysan Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında konkordato süreci başlatıldı. Bursa 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, yapılan incelemenin ardından şirket ve Ahmet Yılmaz için 11 Eylül 2026 tarihinden itibaren 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Mahkemenin kararıyla birlikte şirket, geçici mühlet süresi boyunca konkordato hükümlerinin sağladığı korumadan yararlanacak.

İcra takipleri durdurulacak

Mahkeme kararına göre geçici mühlet süresi içerisinde, şirket ve borçlu aleyhine yeni icra takibi yapılamayacak, daha önce başlatılmış takipler ise durdurulacak.

6183 sayılı Kanun kapsamında kamu alacakları için yürütülen takipler de bu kapsamda değerlendirilecek.

Karar kapsamında ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz uygulamaları da gerçekleştirilemeyecek.

Rehinle teminat altına alınmış alacaklar bakımından ise belirli takip işlemlerinin sürdürülebilmesine imkan tanınırken, rehinli malların satışı yapılamayacak ve muhafaza tedbiri uygulanamayacak.

3 kişilik konkordato komiser heyeti görevlendirildi

Mahkeme, konkordatonun başarıya ulaşıp ulaşamayacağının incelenmesi ve şirket faaliyetlerinin denetlenmesi amacıyla Efsal Uzun, Ebru Tepeuğur ve Hakan Yıldız'ı geçici konkordato komiseri olarak görevlendirdi.

Şirketin geçici mühlet süresindeki eylem ve işlemlerinin, konkordato komiser heyetinin onayından sonra geçerli olmasına karar verildi.

Karşılıksız çekler için farklı şerh uygulanacak

Kararda şirket tarafından keşide edilen çeklerle ilgili de dikkat çeken bir düzenleme yer aldı.

Geçici mühlet kararının ilanından sonra bankaya ibraz edilen ve karşılığı bulunmayan çeklere "karşılıksızdır" şerhi yerine "konkordato tedbiri" şerhi düşülecek.

Kesin mühlet kararı için tarih belli oldu

Mahkeme, konkordato talebinin değerlendirilmesi ve şirket hakkında kesin mühlet verilip verilmeyeceğinin görüşülmesi için duruşma tarihini 9 Aralık 2026 saat 14.00 olarak belirledi.

Alacaklılar ise ilandan itibaren 7 gün içinde mahkemeye dilekçe vererek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir durum bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecek ve konkordato talebinin reddini isteyebilecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.09.18 09:32 - Son Güncellenme: 2026.09.18 09:32 - HABER MERKEZİ
A