Bursa'da bir ilginç sokak! Eve girmek için çıkmak gerekiyor...

Bursa'da bir ilginç sokak! Eve girmek için çıkmak gerekiyor...

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan Yeşil Mahallesi'ndeki Dikkaldırım Sokak, yapısıyla dikkat çekiyor. Sokakta ilerlemek isteyen vatandaşları araç yolu yerine merdivenler karşılıyor.

2026.09.23 12:32 - Son Güncellenme: 2026.09.23 12:37 - Bursa Bölge - YUSUF OSMAN İMAN
A
Bursa'da bir ilginç sokak! Eve girmek için çıkmak gerekiyor...
00:20 Bursa'da bir ilginç sokak! Eve girmek için çıkmak gerekiyor...

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da bir ilginç sokak! Eve girmek için çıkmak gerekiyor...

YUSUF OSMAN İMAN / BURSADA BUGÜN

Bursa'nın eski yerleşim bölgelerinden biri olan Yeşil Mahallesi'nde yer alan Dikkaldırım Sokak, adeta merdivenlerin çevresine kurulmuş bir sokak olarak öne çıkıyor. Sokakta bulunan evlere ulaşım ise basamaklar üzerinden sağlanıyor.

Dar yapısı ve dik eğimi nedeniyle sokak boyunca merdivenler uzanırken, basamakların iki yanında evler bulunuyor. Günlük yaşamın sürdüğü sokakta vatandaşlar evlerine ulaşmak için bu merdivenleri kullanıyor.

HARABEYE DÖNEN EVLER TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Dikkaldırım Sokak'ta bazı evlerin zamanla harabeye döndüğü ve herhangi bir koruma olmadan bulunduğu görülüyor. Özellikle Yeşil Camii'ne ulaşmak isteyen vatandaşların kullandığı güzergâhta bulunan bu yapılar, çevreden geçenler için tehlike oluşturuyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.09.23 12:32 - Son Güncellenme: 2026.09.23 12:37 - YUSUF OSMAN İMAN
A