Bursa'da bir ay taze kalan ekmek! (ÖZEL HABER)

Bursa'da bir ay taze kalan ekmek! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Merkez Akalan Mahallesi'nde vatandaşlar birçok gıda maddesini doğal olarak kendileri üretiyor. Yaptıkları en güzel ürünlerden biri de köy ekmeği. Üstelik bu ekmek tamamen organik ve derin dondurucuda 1 aya kadar taze kalıyor.

2019.10.02 08:39 - Son Güncellenme: 2019.10.02 09:15 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bir ay taze kalan ekmek! (ÖZEL HABER)
00:40 Bursa'da bir ay taze kalan ekmek! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da bir ay taze kalan ekmek! (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Çoğumuzun sofrada yemeden doyamam dediği, kültürümüzde de kutsal sayılan temel gıda maddelerimizden biridir ekmek... 

Şehirde yaşayanlar için büyük nimet olan köy ekmeği ise tadı, dayanıklılığı ve doyuruculuğuyla şüphesiz ekmekler arasında en çok rağbet göreni...

Bir gün önceden ekşi mayası hazırlanan, geceden yoğurulup, 3 saat bekletildikten sonra taş fırınlarda pişirilen ekmeğin yapımı biraz zahmetli olsa da lezzetiyle bu uğraşlara değdiği tartışmasız bir gerçek.

1 EKMEK 7 SAATTE YAPILIYOR, 6 LİRAYA SATILIYOR

Akalan mahallesinin kadınları yaptıkları ekmek hakkında; "İçinde hiçbir katkı maddesi yok yalnızca ekşi maya kullanıyoruz, yapımı biraz emek istiyor, bir ekmeğin yapılması toplamda 7 saat sürüyor ama biz başka ekmek yemiyoruz, kendi ekmeğimizi kendimiz yapıp Orhaneli pazarında satıyoruz, hem biz ekonomik gelir elde ediyoruz, hem de vatandaşlar bu lezzete kavuşmuş oluyor. Ekmeğimizin fiyatıysa 6 lira" dedi.

1 AYA KADAR DAYANIYOR!

Yapılan ekmekler normal şartlarda 10 gün boyunca tazeliğini koruyor, derin dondurucuda saklanırsa ömrü 1 aya kadar uzayan köy ekmeğini uzun süre afiyetle tüketebilirsiniz!

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.10.02 08:39 - Son Güncellenme: 2019.10.02 09:15 - Sema Üstüntaş-pasif
A