Bursa'da beyaz doğan mandaya 'Demba Ba' adı verildi

Bursa'da beyaz doğan mandaya 'Demba Ba' adı verildi

Bursa'nın İznik ilçesinde dünyaya gelen "beyaz" mandaya, Beşiktaş'ın siyah beyaz renklerinden esinlenerek "Demba Ba" adı verildi

2015.04.14 17:37 - Son Güncellenme: 2015.04.14 17:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da beyaz doğan mandaya 'Demba Ba' adı verildi

Bursa'nın İznik ilçesinde dünyaya gelen "beyaz" mandaya, çiftlik sahibi tarafından Beşiktaş'ın siyah beyaz renklerinden esinlenerek "Demba Ba" adı konuldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Berkay Yağcı'nın çiftliğindeki mandalardan biri, beyaz renkli yavru doğurdu. Yağcı, yaptığı açıklamada, sabah çiftliğine geldiğinde mandalardan birisinin beyaz renkte yavru dünyaya getirdiğini gördüğünü ve buna şaşırdığını anlattı.

Bu duruma ender rastlandığına dikkati çeken Yağcı, "Güney Asya kökenli mandamızdan beyaz renkli bir manda dünyaya geldi. Dünyada nadir görülen bu yavrulardan, Türkiye'de üç tane doğduğunu biliyoruz. Veteriner hekim çağırdık, çiftliğimizde gerekli kontroller yapılacak. Küçük manda, annesi ile yan yana geldiğinde siyah beyaz bir renk oluşturuyor. Biz de bu renklerden yola çıkarak minik mandamıza Demba Ba ismini koyduk. İnşallah çiftliğimiz için bu yavru, hayırlı olur" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2015.04.14 17:37 - Son Güncellenme: 2015.04.14 17:38 - HABER MERKEZİ
A