Bursa'da Başkan Oktay Yılmaz müjdeleri sıraladı; Öğrenci yurdu, hastane...

Bursa'da Başkan Oktay Yılmaz müjdeleri sıraladı; Öğrenci yurdu, hastane...

Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan ve köşe yazarı Hasan Boztürk'ün sunduğu Biz Bize programının konuğu olan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Teknik Üniversitesi içerisinde 1000 kişilik kız öğrenci yurdu, 1000 kişilik erkek öğrenci yurdu yapılacağını duyurdu. Ayrıca Yılmaz, yıkılan Yüksek İhtisas Hastanesi için diş hastanesi ya da diş fakültesinin yapılmasının gündemde olduğunu belirtti.

2022.11.04 11:09 - Son Güncellenme: 2022.11.04 11:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Başkan Oktay Yılmaz müjdeleri sıraladı; Öğrenci yurdu, hastane...

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan ve köşe yazarı Hasan Boztürk'ün sunduğu Biz Bize'e programına konuk oldu.

Programda Yıldırım ilçesi önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, 1000'er kişilik kız ve öğrenci yurdunun Bursa Teknik Üniversitesi'ne yapılacağını duyurdu.

Yıldırım Belediyesi Oktay Yılmaz'ın açıklamalarının satır başları şu şekilde;

Ben Yıldırım'ı tanımlarken Uludağ'ın eteklerine kurulmuş, vadilerle bezenmiş bir kent olarak, Gökdere Vadisi, Deliçay, Hacivat Deresi ile sosyal yaşam alanlarının oluşturulması yüksek bir kent olarak tanımlıyorum. Bunun yanında Yeşil'i ile Emirsultan'ı ile Yıldırım Beyazıt Külliyesi ile, Cumalıkızık'ı ile Zeyniler Köyü ile de bir kadim kimliği vardır.

Bursa, otomobil fabrikalarının Bursa'ya gelmesi ile yoğun bir göç almış bir kent. Yıldırım da nüfusu ile yüzde 21, yüzölçümü ile ise yüzde 1'ini barındıran ve 50 vilayetten daha büyük bir kent.

Kentin ana unsurunu binaların değil insanların oluşturduğuna inanıyoruz. Yıldırım'dan göç etmiş fakat sonra geri dönenlerin olduğunu 2 nedenle açıklayabiliriz. Birlik ve beraberlik ile komşuluk kültürü ve Emirsultan'ın avlusuna girdiğinizde hissettiğiniz kadim kimlik diyebiliriz.

''KAÇAK YAPI İLE EN ÇOK MÜCADELE EDEN BELEDİYE YILDIRIM''

Türkiye'de şehir plancılığı ve diğer mühendisliklerin yani akademik odaların diyebiliriz. İdeolojik bakış açısı nedeniyle sanayimizi nasıl geliştirebiliriz noktasında fırsatları değerlendiremedi. Mudanya'dan bir örnek vermek gerekirse; Güzelyalı'da iptal edilen imar planlarının sebebi teknik insanlar. Güzelyalı kentini kağıt üzerinde plansız bırakmanın kente faydalı olduğunu, zeytinlikten ibaret olduğunu savunuyorlar. Yıldırım'da da geçmişte bu durum yaşandığı için vatandaşlar kaçak yapılara teşebbüs etmek durumunda kalmış. Bu fotoğrafı okuyup problemi kaynağından kurutacağız diyerek özel sektör iş birliği ile kentin dönüşümüne katkı sunmaya çalışıyoruz. Kaçak yapı ile en çok mücadele eden belediye Yıldırım Belediyesi'dir.

''BURSA'NIN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ YILDIRIM'DA''

Bursa'nın en büyük kütüphanesi Yıldırım'da. Geleceğimiz gençler için en iyi hizmet Yıldırım'da. Bizim kütüphanemize Balat'tan, Kestel'den, Gürsu'dan gelen öğrenciler olduğu gibi ilkokuldan, akademik çalışmalara kadar geniş hitap kitlesi olması hasebiyle bu öğrencilerin geldiği bir kütüphane de aslında.

En büyük spor kompleksi Naim Süleymanoğlu Kompleksi yine Yıldırım'da. Yaz okullarında 30 bin çocuğumuza hizmet verdik. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HEDEF; FİKİR BİRLİĞİ

Kentsel dönüşümü muhataplarımız ile fikir birliğine vararak hareket etme yoluna gidiyoruz. Yaşlı kesim evinde hatıraları olduğunu ve mutlu olduğunu söylerken genç kuşak öyle düşünmüyor. Metroya, okula yakın olsun istiyorlar. Dönemin ihtiyaçları değişirken hayat standartlarımız yükseldiği için beklentilerimiz de arttı. Mevlana'da kentsel dönüşüm yaptıktan sonra tedirgin olanlar olsa da çevre düzenlemesi, park ve peyzaj düzenlemelerini görenler artık çok daha sıcak bakar oldu. Aynı zamanda demografik yapının değişmesi ile birlikte yaşama kültürü de gelişmiş oldu. Şu anda 8'ci etap kentsel dönüşüm çalışmalarına teknik uygulamalarla başladık. Yavuzselim'den Şirinevler'e kadar imar problemini tamamladık. Özel sektör ile de bu süreci hızlıca ilerletme gayretindeyiz.

ÇEVRE YOLU'NUN ALTINA DOĞALGAZ MÜJDESİ

Çevre yolunun altında olan bölgelerde Bursagaz'ın çıkan yasanın yetersiz olduğunu söylemesi nedeniyle Osmangazi ve Gürsu Belediyeleri ile birlikte 10 yıl içinde bir dönüşüm vs olursa tüm sorumluluğu üzerimize alıyoruz diyerek bir karar aldık. Bir takım düzenlemeler yaptık fakat sonuç alamadık. Ova koruma alanında kalan bölgeler olması nedeniyle EPDK ile görüştük ve sonuç alabildik. Bursagaz planlamalarına başladı. Bu bölgelerde ana hatlarda doğalgaz verilirken diğer kesimlere de yakın zamanda çalışmalarını tamamlayıp doğalgaz vereceğini belirtmiş olayım.

YENİ ÖĞRENCİ YURDU GELİYOR

Birçok yerde talep üzerine kamulaştırabileceğimiz bir alan bulun hemen yapalım mantığı ile çalışıyoruz. Orada yaşayan vatandaşı ikna edelim ve yapalım diyoruz. Bazı bölgelerde kamulaştırmada sorunları yaşadığımız için taleplere cevap veremeyebiliyoruz. Bir işi yapabiliyorsak da yapamıyorsak da rahatça söyleyebiliyoruz.

Bursa Teknik Üniversitesi içerisinde 1000 kişilik kız öğrenci yurdu, yeri belli olan bir alanda da 1000 kişilik erkek öğrenci yurdu müjdesini de buradan vermiş olalım. Mesire alanları, Cumalıkızık, Balaban, Vakıf Kent Bera gibi yeşil alanlar yaparken mahallelerimize parklar kazandırmaya devam ediyoruz. 

YENİ HASTANE GÜNDEMDE

Yıkılan Yüksek İhtisas Hastanesi için diş Hastanesi ya da diş fakültesi yapılması gündemde. Tapu Müdürlüğü yanına bir kütüphane, nikah salonu ve otopark hizmeti sunacak belediye hizmet binası kazandıracağız.

'Yüz yüze' programı ile teşkilatımızla seçim çalışmalarına başladık. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Türkiye Yüzyılı ve açılışı gerçekleşen milli otomobil TOGG ile birlikte büyük bir teveccüh oluştu. 2023'te güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.11.04 11:09 - Son Güncellenme: 2022.11.04 11:34 - HABER MERKEZİ
A