Bursa'da başkan Emir Ali Usta Mudanyalı esnafla buluştu (ÖZEL HABER)

Bursa'da başkan Emir Ali Usta Mudanyalı esnafla buluştu (ÖZEL HABER)

Mudanya Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Mudanya Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Emir Ali Usta, esnafların sorunlarını ele almak, 2020 hedeflerini paylaşmak için Mudanyalı esnafla buluştu.

2020.01.06 10:32 - Son Güncellenme: 2020.01.06 13:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da başkan Emir Ali Usta Mudanyalı esnafla buluştu (ÖZEL HABER)
01:14 Bursa'da başkan Emir Ali Usta Mudanyalı esnafla buluştu (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da başkan Emir Ali Usta Mudanyalı esnafla buluştu (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Toplantıda Bursada Bugün'ü de ağırlayan Usta, esnaflar açısından 2019 yılını değerlendirdi ve 2020 hedeflerinden bahsetti.

"UFAK TEFEK SIKINTILAR VAR AMA GENEL DURUM İYİ"

Esnafın ufak tefek sorunları olsa da genel durumdan memnun olduklarını belirten Usta, "Mudanya diğer ilçelere göre önde olan, rantı yüksek bir yer, aynı zamanda halkı da çağdaştır, meselelere vakıftır, Mudanya esnafı son derece dürüst, borcuna sadık kişilerdir" dedi.

Usta, "Biz özellikle küçük esnafın yönetimiyiz, marketler ile başımız dertte, fakat bu sorunu çözmek için bir yasa çıkmak üzere, 3000-5000 nüfuslu olan yerlerde bunları yasaklayacağız çok isabetli bir davranış olacak" ifadelerini kullandı.

"SİCİL AFFINA İHTİYACIMIZ VAR"

"Sicil affına ihtiyacımız var, sicil affı kanunu her ne kadar hükümet tarafından çıkarılmış olsa da bankalar uygulamıyor, esnafı mağdur eden konulardan biri bu" diyerek sicil affının uygulanmasının esnaf açısından olumlu sonuçlar doğuracağını söyleyen Usta, "Mesleklerin dükkanları arasında olması gereken mesafenin belirlenmesi gerekiyor, örneğin bir berber dükkanı açıyorsunuz hemen geliyor başka bir esnaf yanına berber dükkanı açıyor, bu çok büyük bir yanlış, en azından aralarında 500 metre ile 1 kilometre arasında mesafe olmalı ve tüm meslek dallarını kapsamalı" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.06 10:32 - Son Güncellenme: 2020.01.06 13:00 - HABER MERKEZİ
A