Bursa'da başkan anlattı: Her atık çöp değil (ÖZEL HABER)

Bursa'da başkan anlattı: Her atık çöp değil (ÖZEL HABER)

Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Sevim Yürüten, tehlikeli atıkların yanlış yönetilmesinin halk sağlığını tehdit ettiğini, geri kazanımı mümkün olan atıkların değerlendirilmemesinin ise çevreye ciddi zarar verdiğini ifade etti.

2022.07.08 11:59 - Son Güncellenme: 2022.07.08 12:22 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da başkan anlattı: Her atık çöp değil (ÖZEL HABER)

GÜLİN ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN

Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Sevim Yürüten, çevre kirliliğin önüne geçebilmek için bireysel değişim adımlarının oluşması gerektiğini söyledi. Başkan Yürüten, "Kentimizde sanayinin sürekli gelişimi, endüstriyel atıklar ile ilgili çeşitliliği ve miktarı arttırmaya devam ederken, değişen tüketim alışkanlıklarımız da evsel kaynaklı atıkların artışına neden olmaktadır. Endüstriyel ve evsel atıkların mevzuata uygun ve çevre dostu uygulamalar ile yönetimi, hem özel sektör hem de idari yönetimlerin önünde gündem maddesi olarak üst sıralarda yer almalıdır. Hala tesisinde oluşan atıkları kaynağında ayrı toplamayan, uygun geçici depolama alanına sahip olmayan, atıklarını lisanslı tesislere göndermeyen işletmeler mevcut" diye konuştu.

"ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN..."

"Özellikle tehlikeli atıkların yanlış yönetilmesi, halk sağlığını olumsuz etkileyecek sonuçlara yol açarken, geri kazanımı mümkün olan atıkların değerlendirilememesiise hem çevreye hem de ülke ekonomisine olumsuz etki etmektedir" diyen Başkan Yürüten sözlerine şöyle devam etti; "2019 yılında yayınlanan Sıfır Atık Yönetmeliği ile ilimizdeki alışveriş merkezleri, marketler, hastaneler, kamu kurum ve kuruluşları, sanayi tesisleri gibi pek çok alanda atık ayrıştırma kutuları görmeye başladık. Atıklarımızı sıfır atık kutularına doğru şekilde atma alışkanlığını kazanmamız için çevre ile ilgili farkındalığımızın artması, iyileştirilmesi gerekiyor. Bu konuda hem eğitim sistemimize, hem belediyelere görev düşüyor. Sürekli şikayet ettiğimiz çevre kirliliğinin önüne geçebilmek için, öncelikle bireysel bir değişim gerekli. Oluşturduğumuz atıkları azaltabilecek değişiklikler, doğru şekilde ayrıştırdığımız atıkların doğru noktalara teslim edilmesi ve sonrasında bu atıkların nasıl yönetildiğine ilişkin bilgi ve farkındalığımızın artması, çevreyi korumak adına atacağımız bireysel değişim adımlarını hızlandıracaktır."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.07.08 11:59 - Son Güncellenme: 2022.07.08 12:22 - HABER MERKEZİ
A