Bursa'da barajlar sıfır çekti, Doğancı'nın son hali ortaya çıktı!

Bursa'da barajlar sıfır çekti, Doğancı'nın son hali ortaya çıktı!

Bursa'da bugün açıklanan verilere göre kentin suyu yüzde 0 olarak ölçüldü. Şehrin su ihtiyacını karşılayan Doğancı Barajı'nın ise son hali ortaya çıktı. Görüntülerde, barajda suyun ciddi oranda çekildiği ve geniş alanların kuraklaştığı görüldü.

2025.10.17 16:45 - Son Güncellenme: 2025.10.17 16:54 - Bursa Bölge - SEMA ÜSTÜNTAŞ
A
Bursa'da barajlar sıfır çekti, Doğancı'nın son hali ortaya çıktı!
00:51 Bursa'da barajlar sıfır çekti, Doğancı'nın son hali ortaya çıktı!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da barajlar sıfır çekti, Doğancı'nın son hali ortaya çıktı!

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN 

Bursa'nın içme suyu ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Nilüfer ve Doğancı barajları kurudu. İki barajın doluluğu yüzde 0 (sıfır) olarak ölçüldü. Doğancı Barajı'nın son hali ise acı tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi. Barajda çekilen görüntüler, su seviyesinin endişe verici düzeyde azaldığını ortaya koydu. Barajın kıyı şeridinde derin çatlakların olduğu, barajdaki kalan suyun balçıkla kaplandığı bu yüzden de kendi akışkanlığını kaybettiği görüldü.  

UZMANLAR UYARIYOR!

Uzmanlar, Bursa için sık sık medyada yaptığı açıklamalarla, sadece Doğancı Barajı değil, bölgedeki diğer barajların da benzer tehlikelerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor. Sürdürülebilir su politikalarının hayata geçirilmesi gerektiği, aksi halde ilerleyen dönemlerde daha büyük krizlerle karşılaşılabileceği belirtiliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2025.10.17 16:45 - Son Güncellenme: 2025.10.17 16:54 - SEMA ÜSTÜNTAŞ
A