Bursa'da baraja düşen otomobilden kurtarılan yaralılar taburcu edildi

Bursa'da baraja düşen otomobilden kurtarılan yaralılar taburcu edildi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkarak Babasultan Barajı'na düşen otomobilden yaralı kurtarılan 3 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kazada yaşamını yitiren 2 kişinin cenazeleri ise ikindide toprağa verilecek. Olayla ilgili kahreden detaylar ortaya çıktı.

2019.02.28 11:52 - Son Güncellenme: 2019.02.28 12:12 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da baraja düşen otomobilden kurtarılan yaralılar taburcu edildi
03:14 Bursa'da baraja düşen otomobilden kurtarılan yaralılar taburcu edildi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da baraja düşen otomobilden kurtarılan yaralılar taburcu edildi

00:56 Bursa'da gölete uçan araçtan 2 kişinin cansız bedeni çıktı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da gölete uçan araçtan 2 kişinin cansız bedeni çıktı

Kaza, dün saat 21.30 sıralarında İnegöl- Kestel yolunda meydana geldi. Kestel ilçesinin kırsal Kozluören Mahallesi'ndeki akraba ziyaretinin ardından İnegöl'e dönen 5 kişilik ailenin bulunduğu Burak Çakır yönetimdeki otomobil, kontrolden çıkarak Babasultan Barajı'na yuvarlandı.

Suya gömülen otomobili fark eden diğer sürücüler jandarma, itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen İnegöl Belediyesi İtfaiye ekipleri ile AFAD ekipleri, suya gömülen otomobilden fiziksel engelli Bilge Çakır ile Burak Çakır'ın (26) cesedini çıkarırken, 3 kişiyi ise yaralı kurtardı.

Olay, Bursa'nın Kestel ilçesinde saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Kozluören mevkinde seyir halindeki bir araç karanlık yolda fark etmediği Kozluören Göleti'ne uçtu. Kısa sürede suya gömülen araç sürücüsü Burak Çakır yüzerek kıya çıktı. Çakır, telefonla 112 ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Sudan çıkan Çakır, ablasının boğulduğunu görünce tekrar suya atlayarak onu kurtarmaya gitti. Ancak ablasını kurtarmaya giderken kendisi boğularak can verdi. 

Olay yerine gelen görevlilerin yardımıyla baba Hüseyin, anne Sevim ve çocukları Başak Çakır yaralı olarak sudan çıkarıldı. 3 yaralı olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan aramalar neticesinde önce Burak Çakır'ın cansız bedeni, daha sonra engelli olan Bilge Çakır'ın cesedi sudan çıkarıldı. Jandarma ekipleri güvenlik tedbiri alarak kimseyi bölgeye yaklaştırmadı. 

Olayı duyan Çakır ailesinin yakınları gölete geldi. Ölüm haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Her iki gencin cansız bedeni yapılan incelemelerin ardından kesin ölüm sebeplerini belirlenmesi için Adlî Tıp Kurumu'na gönderildi. Burak ve Bilge Çakır, bugün İnegöl'de kılınacak cenaze namazın ardından Bursa'da toprağa verilecek. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.28 11:52 - Son Güncellenme: 2019.02.28 12:12 - HABER MERKEZİ
A