Bursa'da aşılama çalışmalarında sistemsel sıkıntılar var (ÖZEL HABER)

Bursa'da aşılama çalışmalarında sistemsel sıkıntılar var (ÖZEL HABER)

Koronavirüsle mücadele sürerken, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyelerinden hareketle Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen ve yürütülen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, 14 Ocak Perşembe günü ülke genelinde aşılama çalışmaları başlatıldı. 'Tünelin sonundaki ışık' olarak adlandırılan aşılar nihayet ülkemize geldi ve öncelikli risk grubu olarak belirlenen sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı ve 800 bini aşkın sağlık çalışanına CoronaVac aşısının ilk dozu yapıldı. Ancak geride bıraktığımız günlerde kimi teknisyenler, yardımcı eczacılık yapan eczacılar ve kamuda görev yapan bazı sağlık çalışanları Sağlık Bakanlığı'ndan 'randevu alıp aşınızı yaptırabilirsiniz' mesajı almalarına rağmen sisteme girdiklerinde önceliğiniz bulunmamaktadır uyarısıyla karşılaşıyorlar. Konuyla ilgili mağduriyetlerini dile getiren Bursa Eczacılar Odası Başkanı Okan Şahin, "Sistemde gözükmeyen arkadaşlarımızın onayının verilerek gerekli randevularını alıp, aşılamaların bir an önce bitirilmesini istiyoruz" dedi.

2021.01.20 08:42 - Son Güncellenme: 2021.01.20 08:58 - Bursa Bölge
A
Bursa'da aşılama çalışmalarında sistemsel sıkıntılar var (ÖZEL HABER)
02:35 Bursa'da aşılama çalışmalarında sistemsel sıkıntılar var (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da aşılama çalışmalarında sistemsel sıkıntılar var (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen "COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre birinci aşamada yer alan sağlık çalışanlarının aşılanmasına devam ediliyor. Ülkemizde bugüne dek 800 bini aşkın kişi aşılandı ve ilk olarak sağlık çalışanlarına CoronaVac aşısının ilk dozu yapıldı. Bursa Eczacılar Odası Başkanı Okan Şahin, sağlık çalışanlarının aşılanma sürecinde bazı teknik sorunlar yaşandığını ifade etti ve "Bu konuyla ilgili taleplerimizi ve sistemdeki eksiklikleri bakanlığa ilettik ancak hala sistem bu kişilere onay vermemekte. Bizler bu onayın bir an önce verilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ONAYIN BİR AN ÖNCE VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

Bursa Eczacılar Odası Başkanı Okan Şahin, bazı teknik sorulardan dolayı aşı yaptıramayan sağlık çalışanları olduğunu söyledi. Bu mağduriyetin acilen son bulmasını istediklerini ifade eden Şahin, "Geçtiğimiz hafta sağlık çalışanlarının aşılaması başladı. Bu noktada bakanlığımıza teşekkür ediyoruz ancak sistemdeki eksiklikler sebebiyle şu anda Bursa'da ve tüm Türkiye'de teknisyen arkadaşlarımız, eczanelerimizde yardımcı eczacılık yapan meslektaşlarımız, ikinci eczacılarımız ve kamuda görev yapan bazı çalışanlar maalesef hala sistemin kendisine izin vermemesiyle ilgili sıkıntı yaşıyor ve hala daha aşılama sonuçlanmadı. Bu konuyla ilgili taleplerimizi ve sistemdeki eksiklikleri bakanlığa ilettik ancak hala sistem bu kişilere onay vermemekte. Bizler bu onayın bir an önce verilmesini talep ediyoruz. Hem teknisyen arkadaşlarımız hem de sistemde gözükmeyen arkadaşlarımızın aşı onayının verilerek gerekli randevularını alıp, aşılamaların bir an önce bitirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

"AŞI SIRASI GELEN HERKES MUTLAKA YAPTIRSIN"

"Belki Bursa'da ilk aşı olanlardan biriyim" diyen Şahin, aşı konusunda tüm vatandaşlara şöyle seslendi: "Ben sistemin onay verdiği en yakın tarihe randevu alıp aşımı oldum, hem vatandaşlarımıza hem de meslektaşlarımıza örnek olma açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, vatandaşlarımızın kafalarının karışmasına hiç gerek yok. Aşı sıraları geldiği zaman herkes mutlaka yaptırsın. Aşıların koruyuculuğu noktasında kafasında soru işareti olan vatandaşlarımız var ancak bu kafa karışıklığına hiç gerek yok. Gidip bilimin önderliğinde rahatlıkla aşılarını olabilirler. Ben geçtiğimiz Perşembe aşımı oldum. Ortada dolaşan yan etkilerle ilgili söylentiler vardı ancak şu ana kadar herhangi bir yan etki sıkıntısı yaşamadım. Vatandaşlarımız aşıya güvenebilir ve bizlerin önerisi mutlaka aşı olmaları yönünde."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.20 08:42 - Son Güncellenme: 2021.01.20 08:58 - Sema Üstüntaş-pasif
A