Bursa'da apartmanda korku dolu anlar! İlk müdahale mahalle sakinlerinden geldi
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bir apartmanın giriş katında çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekipleri olay yerine ulaşmadan önce vatandaşlar yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale ederken, yangın maddi hasarla atlatıldı.
2026.08.04 14:28 - Son Güncellenme: 2026.08.04 14:28 - Bursa Bölge - İHA
İLGİLİ VİDEO
Bursa'da apartmanda korku dolu anlar! İlk müdahale mahalle sakinlerinden geldi
Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan dört katlı bir apartmanın giriş katında çıkan yangın, mahallede kısa süreli paniğe yol açtı. Huzur Caddesi üzerindeki binadan yükselen dumanları gören çevre sakinleri, vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu yetkililere bildirdi.
Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, kısa sürede büyüyerek dairenin bir bölümünü etkisi altına aldı. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri yönlendirilirken, çevrede bulunan vatandaşlar ekiplerin gelmesini beklemeden harekete geçti.

VATANDAŞLAR YANGIN TÜPLERİYLE MÜDAHALE ETTİ
Yangının daha fazla büyümesini önlemek isteyen mahalle sakinleri, temin ettikleri yangın söndürme tüpleriyle alevlere ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Vatandaşların çabası, itfaiye ekiplerinin bölgeye ulaşmasına kadar geçen sürede yangının kontrol altında tutulmasına katkı sağladı.
Yaşanan o anlar ise çevrede bulunan kişiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde vatandaşların koordineli şekilde yangını söndürmeye çalıştığı anlar dikkat çekti.

EVDE MADDİ HASAR OLUŞTU
İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, yangının çıktığı dairede maddi hasar meydana geldi.
Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla ekipler tarafından inceleme başlatıldı. Yetkililer, olayla ilgili teknik çalışmaların sürdüğünü bildirdi.