Bursa'da Antika Pazarı yoğun ilgi görüyor (ÖZEL HABER)

Bursa'da Antika Pazarı yoğun ilgi görüyor (ÖZEL HABER)

Bursa'da antika meraklısı satıcılar ve antika sevenler Nilüfer Antika Pazarı'nın çatısı altında buluşuyor. İhsaniye Kapalı Pazaryeri'nde hizmet veren Nilüfer Antika Pazarı vatandaşlardan büyük rağbet görüyor.

2020.01.22 08:37 - Son Güncellenme: 2020.01.22 09:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Antika Pazarı yoğun ilgi görüyor (ÖZEL HABER)
05:19 Bursa'da Antika Pazarı yoğun ilgi görüyor (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Antika Pazarı yoğun ilgi görüyor (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Ayda bir defa her ayın üçüncü pazar günü kurulan pazara, Türkiye'nin hemen hemen her ilinden gelen yaklaşık 200 esnaf tezgah açıyor. Türkiye'de üçüncü, Bursa'da da ilk olan Nilüfer Antika Pazarı, binlerce antikaya ev sahipliği yapıyor, çok eski ve önemli eserler pazarda görücüye çıkıyor.

"PAZARA İLGİ OLDUKÇA YOĞUN"

Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Dernek Başkanı Erdal Sağdıç, aynı zamanda Antikacılar Pazarı'nın kurucu başkanı. Ankara, İstanbul gibi illerde antika pazarları varken Bursa'da neden böyle bir pazar olmasın diye düşünerek Bursa Antika Pazarı'nı kurduklarını ifade eden Sağdıç, "2016 yılında, dernek üyelerimiz ve yönetimimizle birlikte, antikacı arkadaşlarımızla görüştük, belediyelerle pazar yeri hakkında görüşmelere başladık, Nilüfer Belediyesi bize bu pazar yerini tahsis etti, başlarda olur mu diye tereddüt etsek de, şu anki durumumuzdan oldukça memnunuz, 3 yıldır düzenli olarak kurulan pazarımıza ilgi git gide artıyor" dedi.

Pazarda genelde Osmanlı'dan ya da Cumhuriyet döneminin başlarından kalma eşyalar satılıyor aynı zamanda el emeği ürünlerin satıldığı tezgahlar da var.

TEZGAH KURAN ESNAF PAZARDAN MEMNUN

Bursa'da açtığı atölyesinde, 35 yıldır elektronik tamirciliği yapan Ahmet Ali Şağın, antika pazarı kurulduğundan beri hizmet verdiğini söyledi. Şağın, "Eski radyoları, gramafonları tamir ediyoruz, insanların ilgisi oldukça fazla, görünce şaşırıyorlar, pazara gösterilen ilgiden memnunuz" dedi.

Eskişehir'den, Bursa'daki Antika Pazarı'na para satmaya gelen Yüksel Yıldırım'sa, "Buraya para satmaya geliyoruz, elimizde tüm dünyadan, metal, gümüş ve kağıt paralar var, hala tedavülde olan paralar da, tedavülden kalkmış eski paralar da bulunuyor. Oldukça yoğun bir talep var, ilgiden memnunuz, her şeyin borsası olduğu gibi bu işin de var, ama hangi paranın ne kadar ettiği belli, fahiş fiyatlara satmıyoruz. Öte yandan bu çok nadir bir iş, Türkiye'de bunu yapan en fazla 100 kişi var, ben bu paraları İstanbul'da Kapalı Çarşı'dan temin ediyorum, herkesi bekliyorum" şeklinde konuştu.

21 senedir antikacılık yaptığını ve elinden geldiğince farklı ürünler bulmaya çalıştığını söyleyen Abdullah Özge ise  "Genelde Osmanlı'dan kalma ürünler satıyorum, elimde 150 senelikten 300 seneliğe kadar birçok eşya var, fiyatlar ise bin lirayla 2 bin lira arasında değişiyor, Bursa halkı pazarımıza alıştı, herkesi burayı ve buradaki ürünleri görmeye davet ediyorum" dedi.

Bir sonraki Antika Pazarı 16 Şubat Pazar günü kurulacak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.22 08:37 - Son Güncellenme: 2020.01.22 09:38 - HABER MERKEZİ
A