Bursa'da akılalmaz olay! Acente topu otele attı, otel ekstra para istedi

Bursa'da akılalmaz olay! Acente topu otele attı, otel ekstra para istedi

Bursa'da kredi kartıyla ödemesini yapıp rezervasyonunu tamamlayan bir vatandaş, acente ve otel yönetimi arasında yaşanan fiyat anlaşmazlığının kurbanı oldu. "Sistemde fiyat hatası yapıldı" denilerek rezervasyonu tek taraflı iptal edilen vatandaştan ekstra ücret talep edildi. Acente ise "Sorumluluk otelde" dedi.

2026.10.07 17:49 - Son Güncellenme: 2026.10.07 17:53 - Bursa Bölge - ZEKİCAN GÜRKAN
A
Bursa'da akılalmaz olay! Acente topu otele attı, otel ekstra para istedi

ZEKİ GÜRKAN / BURSADA BUGÜN

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren tanınmış bir seyahat acentesi şubesine giden bir vatandaş, 14 bin 440 TL tutarında konaklama rezervasyonu yaptırarak ödemesini kredi kartıyla gerçekleştirdi. Sözleşme şartlarına uygun şekilde süreci tamamlayan tüketici, kısa süre sonra aldığı telefonla neye uğradığını şaşırdı. Şikayet platformunda yer alan iddialara göre tesis yönetimi, sistemde fiyat hatası yapıldığını öne sürerek konaklama rezervasyonunu tek taraflı olarak iptal etti. Tüketiciden, rezervasyonun geçerli sayılabilmesi için 3 bin TL daha ek ödeme yapılması istendi.

ACENTE KABUL ETMEDİ: "BİZLİK BİR ŞEY YOK"

Mevzuat gereği aracı kurum olan acente ile görüşen mağdur vatandaş, burada da muhatap bulamadı. Acente yetkililerinin "Bizlik bir durum yok, iptali otel gerçekleştirdi" diyerek sorumluluğu konaklama tesisine attığı ve herhangi bir çözüm sunmadığı öne sürüldü.

Acente ve tesis arasındaki bu yaklaşım üzerine hakkını aramak için harekete geçen tüketici; rezervasyonun ilk anlaşılan fiyat ve koşullarla geçerli sayılmasını ya da hiçbir kesinti olmadan ödediği tutarın derhal iade edilmesini talep etti.

TÜKETİCİ RESMİ MERCİLERE BAŞVURUYOR

Sözleşmeyle güvence altına alınan haklarının ihlal edildiğini belirten mağdur vatandaş, tüketici hakem heyetleri ve resmi merciler nezdinde gerekli incelemelerin yapılması için başvuruda bulunacağını ifade etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.10.07 17:49 - Son Güncellenme: 2026.10.07 17:53 - ZEKİCAN GÜRKAN
A