Bursa'da AK Parti Gençlik Kolları üyeleri Marmara Bölge Kampı'nda buluştu
AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Bursa Almira Otel'de gerçekleşen Marmara Bölge Kampı'nda buluştu.
2022.02.04 20:24 - Son Güncellenme: 2022.02.05 13:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Bursa Almira Otel'de gerçekleşen Marmara Bölge Kampı'nda buluşuyor.
Programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyip Kadir İnan, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Temiztürk yanı sıra Marmara Bölgesi il ve ilçe gençlik kolları başkanlarıda katılıyor.
AK parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Temiztürk selamlama konuşmasında;
"Marmara bölgemiz gerek nüfus gerekse coğrafi özellikleri ile ülkemize yön vermektedir. Şehrimizde yapılan bu organizasyon için imkanlarını sunan il başkanımıza, büyükşehir başkanımıza ve genel merkez gençlik kolları başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan;
"Bursa gençlik kollarına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diyerek başladığı konuşmasını, "Genç arkadaşlarımıza fedakarca siyasetle uğraşması çok önemli. Alimler siyaseti küçümsedikçe, cahiller tarafından yönetilmeye mahkumdur sözünü günümüze uyarlarsak, liyakat sahibi insanlar siyaseti küçümsedikçe, sahtekarlar tarafından yönetilmeye mahkumdur. Biz vefa duygusuyla hareket eden bir partiyiz. Bu çalıştaylar da çıkacak kararlar, sahada edinmiş olduğunuz izlenimler, cumhurbaşkanımıza iletilecektir. Buradan çıkacak kararlar hepimize ışık tutacaktır. Bursa'da olduğunuz için teşekkür ediyorum ve iyi çalışmalar diliyorum" diyerek sonlandırdı.
AK parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan;
"Kongremizden sonra güçlü şekilde bismillah dedik. Kamplarımızda yaptığımız çalışmalar bugüne kadar çok verimli oldu. Burda stratejik eylem planı amaçlanmıştır. Yuvarlak masa toplantımızda herbirinizin, disiplinli bir şekilde, görüşlerini ortaya koymalarını rica ediyorum. Rehberliği için Efkan Ala bakanımıza teşekkür ediyorum" diye belirtti.
AK Parti Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu;
"AK parti geçmişi çok derinlerde olan bir partidir. Temel dinamik taşı gencliğimizdir. Sizlerin yapmış olduğu çalışmalar motive edici oluyor. Son bir yıldır Cumhurbaşkanımızın gençlerle buluşması çok önemlidir. 'Z' kuşağı AK Parti'ye oy vermiyor diye bir algı pompalıyor. İnşallah 2023 yılında bu prangalardan da kurtulacağız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK parti Bursa milletvekili MKYK üyesi Efkan Ala;
"85 milyona yaklaşan nüfusa yani bu topluma çare bulmak zorundasınız" diyerek başladığı konuşmasında,"57 İslam ülkesi, 2 milyar müslümana da çözüm bulmak zorundasınız. 8 milyar insan toplumunun da bir parçasıyız ve ondan da sorumlusunuz. AK parti siyasette makas değiştirdi. Siyaset politika üretir. Bu politikalar insanın yüreğine, cebine, hayatına dokunur. Yurtdışında 16 noktada, o ülkede ki insanlara barış ve huzur vermek için bulunuyoruz" diyen Ala, şöyle devam etti, "Darbe girişimlerinde hükümetler düşerdi. Şimdi onlar geride kaldı. Azerbaycan da, bizim savunma sanayimiz ile katkıda bularak 30 yıllık işgale son verdik. En büyük katkımız insansız hava araçlarımız oldu. Savaşın gidişatını bizim 'İHA'larımız değiştirdi. Problem çözüp başarıya gideceksiniz. Emin olun başarıyı yönetmek, problemleri çözmekten daha zordur. Sizin kuşağı daha büyük zorluklar bekliyor. Irak ve İran dünya petrollerinin yüzde 9ar payına sahip. Bizim ülkemizde yüzdeye gelecek bir petrol yok ama o ülkelerin 2 katı kadar GSYH'ya sahibiz. İslam ülkelerinin tamamını ele alırsak, dünya petrollerinin 3te 2sine sahip. Ama 2. Dünya savaşından mağlup çıkan iki devlet Japonya ve Almanya, 57 İslam ülkesinden daha fazla GSYH'ya sahip. İşte sizin bu iki ülkenin nasıl yaptığını araştırıp, bulmanız ve uygulamanız lazım. Bizim petrol kuyularımız yok ama sandıklarımız var. Her sandık bir petrol kuyusuna bedeldir. Yine kişi başına düşen GSYH'ya bakınca, en büyük insani yardımı yapan ülke biziz. Arap baharından sıyrılmamız, demokratik bir ülke olmamız sayesindedir. 15 temmuzda gördük ki millet bizim arkamızdadır. Ülkemizin en gelişmiş bölgesi Marmara bölgesidir. Böyle bir bölgede size yüklenen sorumluluk var. Daha çok çalışmak zorundasınız. Çare üretmek ve çözümün parçası olmaktan yana olun."
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iki müjde verdiği konuşmasında;
"Bursa tanıtımını ve gençliğe yönelik yaptığımız çalışmaları izledik. Yaz, kış, izcilik, deniz kamplarıyla gençlerimiz ile buluşuyoruz. 15-24 yaş arası araştırmalarımız da AK Parti'nin ikinci parti olduğunu hiç görmedik. Avrupada gençlerin uyuşturucu batağında olduğunu gördüm. Tarihimize baktığımızda rol modellerimiz çok. Mazlum coğrafyaların bizden beklentileri çok büyük. Sorumluluğumuz gerçekten çok ağır. Gençlik kulübümüz var ve 78 bin üyemiz var. Üyelerimize çeşitli indirimler, geziler, spor faaliyetlerimiz oluyor. Ticaret Bakanlığı ile beraber, belediye iştiraklarimiz ile katkıda bulunduğumuz BURS-KOOP, bu aydan itibaren üniversiteli gençlerimize burs vermeye başlıyor. Şubat ayında 3 bin, sonra 5 bin hedefimiz var en sonunda 10 bin gencimize burs sağlayacağız. Meslek liselilere de müjdemiz var. Çeşitli iş kollarında nitelikli iş gücüne ihtiyaç var. Bu ihtiyaç için, meslek liselerinde belirlenen bölümleri tercih eden gençlerimize de Eylül ayından itibaren burs verme çalışmamız var. 5 Aralık 2020'de başlayan Mahalle Gönüllülerimiz şu an 2000 kişinin üzerine çıkmış durumda. 15 yaşında da gönüllümüz var, 72 yaşında da gönüllümüz var. Sosyal sorumluluk konusunda hiç bir karşılık beklemeden hizmet ediyorlar. Bursa'da sizleri ağırlamaktan onur duydum, kampımız hayırlı olsun, iyi çalışmalar diliyorum" diye belirtti.



