Bursa'da Adalet Mahallesi kapalı pazar alanı istiyor (ÖZEL HABER)

Bursa'da Adalet Mahallesi kapalı pazar alanı istiyor (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Adalet Mahallesinde oturan vatandaşlar, yıllardır Sönmez Caddesi üzerinde kurulan pazarın kapalı alana taşınmasını istiyor. Çarşamba günü kurulan bu pazar, Adalet başta olmak üzere, Hürriyet, İstiklal, Yeni Karaman ve Soğukkuyu mahallelerinde ikamet eden vatandaşların da hayatını kabusa çeviriyor.

2020.06.04 08:54 - Son Güncellenme: 2020.06.04 12:17 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Adalet Mahallesi kapalı pazar alanı istiyor (ÖZEL HABER)
05:59 Bursa'da Adalet Mahallesi kapalı pazar alanı istiyor (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Adalet Mahallesi kapalı pazar alanı istiyor (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Çarşamba pazarı Sönmez Caddesi üzerinde kurulunca, hem bu yol kullanılamaz hale geliyor, hem de pazara gelmek isteyen vatandaş ve pazarcı esnafı arabalarını buraya paralel iki caddeye park ettiği için bölgede trafik durma noktasına kadar geliyor.  Hal böyle olunca burada hizmet veren otobüs hatları (31/A, 8/L, B/40, B/40A, B/16A, B/46A, B/7, B6) buradan geçmek yerine, Hürriyet Caddesi üzerinden geçiyor bu da vatandaşı mağdur ediyor. Adalet Mahallesi Muhtarı Huzeyfe Tığ "Gerekli yerlere başvurdum dilekçemiz Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onay bekliyor, bu mağduriyetin çözülmesini bekliyoruz" dedi.

DİLEKÇE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EMLAK VE İSTİMLAK DAİRE BAŞKANLIĞI'NDAN ONAY BEKLİYOR

Huzeyfe Tığ, yaşadıkları sorunu şu sözlerle ifade etti: "20 yıldır Çarşamba günleri kurulan bu pazar yeri o yıllardan beri bize sorun çıkarıyor, ne ambulans ne itfaiye, acil durumlarda bize lazım olacak hiçbir araç buraya giremiyor. Biz buraya otoparkıyla beraber kapalı pazar alanı istiyoruz çünkü vatandaşımız mağdur oluyor, otobüsler o gün buradan geçemiyor, burada yaşayan vatandaşın yüzde 60'ı yaşlı, hastaneye gitmeleri gerektiğinde büyük mağduriyet yaşıyorlar. Bizim pazar yeri için düşündüğümüz yer 5 mahallenin ortasında tüm mahalleleri rahatlatacak bir alan. Dilekçemizi belediyeye verdik, şu an yazımız Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Emlak İstimlak Daire Başkanlığı'ndan onay bekliyor. Bir an önce onaylanıp işleme girmesini istiyoruz. 18.04.2019 tarihinde verdiğimiz dilekçeye herhangi bir cevap gelmedi."

"YENİ KURULAN MAHALLELERDE VAR BİZDE YOK"

Adalet Mahallesi'nde ikamet eden ve bu sorunun artık çözülmesini istediklerini belirten vatandaş, "Burada araba park etmemiz, pazara giriş çıkışımız ve trafik büyük bir sorun oluşturuyor. Yeni kurulan mahallelerde kapalı pazar örnekleri var, bizim mahallemiz çok eski bir mahalle olmasına rağmen bu hizmeti alamıyoruz, Çarşamba günleri burada hayat işkenceye dönüyor diyebiliriz" dedi.

"MAHALLEDE YANGIN YA DA HASTALIK OLSA YARDIM GELEMEZ"

Adaletliler, "Burada sıkışan trafik Bağlarbaşı'na kadar uzanıyor ve araçlar adım adım hareket ediyor. Gelen vatandaş pazara arabasıyla geliyor ve yol kenarına bırakıyor bu trafiği daha da kötü hale getiriyor. Bu pazarın kapalı alana alınması toplam beş mahalleyi rahatlatacak ve bu trafik bizi olumsuz etkilemeyecek. Yangın ya da hastalık olsa bu sıkışıklıkta yardımın gelmesi çok zor" şeklinde konuştu.

PAZARCILAR DA KAPALI PAZAR ALANI İSTİYOR           

20 yıldır pazarcılık yapan esnaf, "Artık kapalı pazar alanlarına geçiş yapıyoruz ve bu bizim için de pazara gelen müşteri için de çok daha avantajlı. İnsanlar kötü hava koşullarında ya da araçla pazara geldiğinde rahatlıkla pazar alışverişi yapılabiliyor. Bizim için de tuvaleti, mescidi olan bir alan çok daha iyi olur. Oda başkanımız ve muhtarımız elinden geleni yapıyor umarız en kısa zamanda bu sorun çözülür" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.06.04 08:54 - Son Güncellenme: 2020.06.04 12:17 - Sema Üstüntaş-pasif
A