Bursa'da 52 yıldır süren bir aşk hikayesi! (ÖZEL HABER)

Bursa'da 52 yıldır süren bir aşk hikayesi! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Harmancık ilçesinde yaşayan Ramazan Dinç; eşi Fadime Dinç için, "Ben onsuz asla yapamam. O benim hayat arkadaşım" diyor. 52 yıldır evli olan çift birliktelikte saygı, sevgi ve sadakatin çok önemli olduğunu söylüyor.

2020.07.31 09:52 - Son Güncellenme: 2020.07.31 10:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da 52 yıldır süren bir aşk hikayesi! (ÖZEL HABER)
09:01 Bursa'da 52 yıldır süren bir aşk hikayesi!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da 52 yıldır süren bir aşk hikayesi!

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

1948 yılında Bursa Harmancık'ta dünyaya gelen Ramazan Dinç, Harmancık'a bağlı Hoban Danişment Mahallesi'nde eşi ve torunlarıyla birlikte yaşıyor.

Hiç görmeden evlendiği eşi Fadime Dinç'i, her şeyden çok seviyor.

52 yıldır evli olan Ramazan ve Fadime Dinç çifti, birliktelikte saygı, sevgi ve sadakatin çok önemli olduğunu söylüyor.

Birbirlerini evlenene kadar hiç görmediklerini dile getiren Ramazan Dinç, "Ben Fadime'nin babasını tanıyordum. Bir gün babasıyla oyun oynuyorduk tam o sırada "Ben senin kızını istiyorum" dedim. O da verdi. Evlenmeden önce sadece bir kez gördüm. Onda da benden kaçtı. Yüzünü göremedim. Şu anda ben 72 yaşındayım. 5 tane çocuğumuz var. 52 yıldır evliyiz" dedi.

"HER TÜRLÜ ZORLUĞA GÖĞÜS GERDİK"

Fadime Dinç ise "Çok çalıştık. Her türlü zorluğa göğüs gerdik. Ben Ramazan olmadan yapamam. Bu yıl hasta oldum. Ramazan bana çok iyi baktı. Sobamı yaktı üşümeyeyim diye. Başımda bekledi hep. Çok mutlu bir evliliğimiz oldu. Birbirimizi çok sevdik. Burada kendi halinde bir hayatımız var işte. Geçinip gidiyoruz" şeklinde konuştu.

"FADİMENİN YOKLUĞUNU ÇOK HİSSETTİM"

Ramazan Dinç, "Ben Fadime olmadan asla ama asla yapamam. Karnımı doyuramam, suyumu içemem. Çorabımı bile giyemem. Bir gün Fadime Bursa'ya gitti. Evdeki şekeri bulamadım, komşudan aldım. Fadime'nin yokluğunu çok hissettim. Biz hayat arkadaşıyız. Gençlerin uzun bir evlilik yürütmeleri için birbirlerine saygılı olmaları gerek. Ben sinirli bir insanım mesela ama Fadime'yi asla dövmedim, kötü söz söylemedim. Böyle de olması gerek. Kadınlara vurulmaması gerek. Kadın hiç dövülür mü? Nasıl vurulabilir bir kadına? Böyle şey olmaz. Eşler birbirlerini sevmeli, birbirlerine karşı anlayışlı olmalılar" ifadelerine yer verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.07.31 09:52 - Son Güncellenme: 2020.07.31 10:23 - HABER MERKEZİ
A