Bursa'da 28 kilo ağırlığındaki kitle çıkarma operasyonu başarıyla gerçekleştirildi (ÖZEL HABER)

Bursa'da 28 kilo ağırlığındaki kitle çıkarma operasyonu başarıyla gerçekleştirildi (ÖZEL HABER)

Bursa'da daha önceden de tanısı konulmuş olan ama doktor fobisi olduğu için ameliyat olmak istemeyen hasta; zamanla nefes almakta ve yürümekte zorlanmaya başladı... Sonunda ameliyat olmayı kabul eden hastanın rahminden 28 kilo ağırlığında bir kitle çıkarıldı. Operasyonu başarıyla gerçekleştiren Özel Esentepe Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Korkmazer, 'Benim kariyerim için de bu operasyon bir zirve noktası oldu'' dedi.

2021.09.06 08:42 - Son Güncellenme: 2021.09.06 09:31 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da 28 kilo ağırlığındaki kitle çıkarma operasyonu başarıyla gerçekleştirildi (ÖZEL HABER)
02:03 Bursa'da 28 kilo ağırlığındaki kitle çıkarma operasyonu başarıyla gerçekleştirildi! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da 28 kilo ağırlığındaki kitle çıkarma operasyonu başarıyla gerçekleştirildi! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Yumurtalık kitleleri ve yumurtalık tümörleri özellikle doğum çağındaki kadınlarda sıklıkla görülüyor.

Bursa'da 28 kilo ağırlığındaki kitle çıkarma operasyonu başarıyla gerçekleştirildi...

''AMELİYATTA HASTADAN 28 KİLO AĞIRLIĞINDA BİR KİTLE ÇIKARDIK''

Özel Esentepe Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Korkmazer, "Yumurtalık kitleleri ve yumurtalık tümörleri özellikle doğum çağındaki kadınlarda sıklıkla görülmektedir. Tabii ki hastamızdaki gibi büyük boyutlara ulaşmış halini çok nadir görüyoruz. Bu hastalık; karında şişlik, kitle ve dolgunluk hissi, adet düzensizliği gibi şikayetleri de doğurur. Bazı durumlarda ise hastada bu şikayetlerin hiçbirinin olmadığı, başka bir tetkik sonucunda ortaya çıktığı görülmüştür. Hasta, bize ilk başvurduğunda yaklaşık 50 santim civarında büyük bir kitlesi vardı. Hastalığın tanısı daha önceden konulmuştu, ama hasta doktor fobisinden dolayı işlemi ertelemek istemişti. Bu erteleme ile kitle daha da büyük boyuta ulaştı. Hasta, artık nefes almakta ve yürümekte zorlanmaya başlamıştı. Bununla birlikte gelen ciddi ağrılar sonucunda kitle hem akciğere, hem de kalbe baskı yapar hale gelmişti. Ameliyatta hastadan 28 kilo ağırlığında bir kitle çıkardık" dedi.

''BENİM KARİYERİM İÇİN DE BU OPERASYON BİR ZİRVE NOKTASI OLDU''

Ameliyat sonrasında hastanın vücudunun normale dönmesi için zamana ihtiyacı olduğunu söyleyen Korkmazer, ''Benim kariyerim için de bu operasyon bir zirve noktası oldu. Ameliyat sonrasındaki süreç de oldukça önemli. Bu denli büyük bir kitleyi vücuttan çıkardıktan sonra diğer organların çalışması da değişim gösteriyor. Kalbe ve bağırsaklara binen yükün kaldırılması gibi hastanın karın kaslarının çalışması için de bir adaptasyon süreci yaşanacaktır. Hastanın tamamen kendisine gelmesi yaklaşık 1 hafta, 10 günü bulacaktır. Şu an hastanın genel durumu gayet iyi gidiyor" dedi.

''DOÇ. DR. ENGİN KORKMAZER HAYATIMI KURTARDI''

Zaman zaman nefes almakta ve yürümekte zorluk çekmeye başlayan hasta ise ''Ameliyata çok korkarak girdim, ama doktorumun bana güven vermesiyle birlikte ben de ameliyat olma kararını aldım. Operasyondan çıkıp kendime geldikten sonra ameliyatımın çok başarılı geçtiği öğrendim. Doç. Dr. Engin Korkmazer hayatımı kurtardı. Özel Esentepe Hastanesi'ne başta doktorları olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.06 08:42 - Son Güncellenme: 2021.09.06 09:31 - HABER MERKEZİ
A