Bursa'da 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı
Bursa Valiliği'nin 19 Ekim Muhtarlar Günü programı kapsamında, Bursa Muhtarlar Dayanışma Derneği Temsilcileri tarafından Heykel Atatürk Anıtı önüne çelenk sunuldu.
2023.10.19 09:38 - Son Güncellenme: 2023.10.19 10:20 - Güncel - HÜSEYİN İZCİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa'da 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı
SİMLANUR İNCE - HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN
Bursa Valiliği'nin 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında düzenlediği bir dizi etkinlik, Bursa Muhtarlar Dayanışma Derneği Temsilcilerinin Heykel Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakmasıyla başladı.

Düzenlenen programa çok sayıda Bursalı muhtar katıldı.

Bursa Muhtarları adına Bursa Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı İdris Aydın'ın konuşmasından satır başları şöyle;
Bu güzel günün kutlamasını emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve gazi meclisimize buradan şükranlarımızı sunarım. Muhtarlar Osmanlı'dan önce taşınan ender kurumlardan. Muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilçelerinde aracı bile oynarken diğer taraftan da Çağdaş yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görev yerine getirmektedir. İmamlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muhtar demokrasinin temel taşıdır, anlayışına sadık kalarak, çağdaş, hukukun üstünlüğüne inanan, toplumun ihtiyaçlarını belirlenmesi ve çözümü noktasında sorumluluk yazısı kanun güvencesi altına alınması en büyük isteğimiz ve arzumuzdur. Bu son dönemde haklarımızda önemli iyileştirmeler sağlayan gazi meclisimizin gerekli adımları atacağına hiç şüphemiz yok. Sözlerime son verirken, bu güzel programı hatırlayan, yardımcı olan sayın valimiz, belediye başkanımız, değerli bürokratımızdan ve siz çok kıymetli muhtarlarımıza teşekkürlerimi geçmişten bugüne kadar muhtarlık yapmış arkadaşlarımın gününü kutlarım. Son olarak da Filistin'de insanlık suç içen, işleyen İsrail'de tüm mutabakatını kınayarak hepinizi sevgi, saygıyla selamlıyorum.

