Bursa'da 16. Uluslararası Kent Koşusu

Bursa'da 16. Uluslararası Kent Koşusu

Osman Gazi'yi Anma ve Fetih Şenlikleri kapsamında düzenlenen Bursa Uluslararası Kent Koşusu yoğun ilgiyle başladı. Koşu sonrası turu başarıyla tamamlayanlar ödülleriyle buluştu.

2024.04.21 11:18 - Son Güncellenme: 2024.04.21 13:20 - Bursa Bölge - MAHMUT VURAL
A
Bursa'da 16. Uluslararası Kent Koşusu

Bursa'da Osman Gazi'yi Anma ve Fetih Şenlikleri tüm hızıyla sürüyor. Etkinlik kapsamında düzenlenen ve 15 kilometre olan Bursa Uluslararası Kent Koşusu Saltanat Kapı'da başladı. 

15 KİLOMETRE BOYUNCA KOŞTULAR 

Koşular Yarı maraton ve Halk Maratonu olarak ayrıldı Yarı maraton 15 kilometre olarak belirlenirken halk maratonu ise 4 kilometre olarak belirlendi. 

Koşu boyunca alınan güvenlik önlemleri kapsamında belirlenen güzergahlar trafiğe kapatıldı.

Koşuya katılan sporculara ve vatandaşlara madalyaları verilirken fotoğraf çekip anı ölümsüzleştirmeyi ihmal etmedi. 

Dereceye giren sporculara ayrı madalya ve kupa takdim edilecek 

Yarışmaya katılan sporculara bulgur pilavı ve ayran ikram edilirken uzun kuyruklar oluştu. 

"BİNDEN FAZLA VATANDAŞIMIZ YARIŞTI"

Osmangazi Belediye Başkan Vekili Feyyaz Alptuğ Memişoğlu, dereceye giren yarışmalara kupalarını vermeden önce kısa bir konuşma yaptı. Alptuğ, "Bu etkinliklerin önemli bir parçası olan tarihi kent koşusu yıllardır fetih coşkusunun dünyaya açılan kapısı ve en renkli organizasyonu olarak büyük bir misyon üstlenmektedir. Bursa'nın ve ülkemizin tanıtımına büyük katkısı olan tarihi kent koşusunu, turizmi canlandıran, kültürleri kaynaştıran, halk maratonuyla birlikte sporu teşvik eden ve 7'den  77'ye herkes için sporu eğlenceli hale getiren çok önemli bir organizasyon olarak b uluşturuyoruz. Tarihi kent koşumuzu bu yıl da 15 kilometre maraton ve 4 kilometre halk koşusu olarak 2 kategoride düzenledik. Maraton kategorisinde1150 sporcu, halk koşusunda da kayıtlar bugün de devam ettiği için binden fazla vatandaşımız yarıştı. Tarihi kent koşumuz bu yıl da yerli ve yabancı birçok sporcuyu ağırladı. Yarışmamıza Kenya Etiyopya başta olmak üzere Balkan ülkelerinden de birçok atlet katıldı. Dostlukla, keyifle, centilmence geçen yarıştan dolayı tüm yarışmacılarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.21 11:18 - Son Güncellenme: 2024.04.21 13:20 - MAHMUT VURAL
A