Bursa'da 10 yıldır seslerini duyuramadılar (ÖZEL HABER)

Bursa'da 10 yıldır seslerini duyuramadılar (ÖZEL HABER)

Bursa'da Harmancık ilçesinin sınırları içinde bulunan Balıkesir-Kütahya yolu, her gün çok sayıda otomobilin geçiş yolu olarak kullandığı bir güzergah. Ancak Harmancık'ta yaşayıp yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşlar burada bir alt geçit olmamasından şikayetçi. Yıllar önce yapılan geçit uzun yıllardır kullanılamaz halde ve çok pis olduğu için burada yaşayanların sağlığını tehdit eder durumda.

2020.07.16 09:30 - Son Güncellenme: 2020.07.16 09:43 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da 10 yıldır seslerini duyuramadılar (ÖZEL HABER)
02:54 Bursa'da 10 yıldır seslerini duyuramadılar (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da 10 yıldır seslerini duyuramadılar (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Harmancık'ta yaşayan ilçe halkının yerleşim yeri yolun karşısında, tarlaları ve bahçeleri yolun diğer tarafında olunca vatandaş arazilerine geçiş yapmak için şehirler arası, oldukça işlek yolu kullanmak zorunda kalıyor.

Yıllar önce buraya yapılmış olan alt geçit ise kullanılamaz halde.

10 yıldır şikayetlerde bulunup, seslerini duyurmak istemelerine rağmen unutulan Harmancık sakinleri, "Bu alt geçidin kullanılmaması canımızı, bu kadar pis olmasıysa sağlığımızı tehlikeye atıyor, buradan her türlü hastalık kapılır, artık bir çözüm istiyoruz" dedi.

"10 YILDIR SÖYLÜYORUZ AMA YAPILMADI"

85 yaşındaki emekli öğretmen Ahmet Aslan, "Karşıdan karşıya geçmek isteyenler çok tehlikeli olan bu ana yolu kullanıyorlar, zaman zaman buradaki ekili tarlamızdan geçenler de oluyor. Bu alt geçit yapılırsa sorun olmaz, 10 yıldır belediyeye söylüyoruz ama yapılmadı" diyerek artık seslerinin duyulmasını istedi.

"BARİ ÇOCUKLARIMIZ BURAYA BİR ALT GEÇİT YAPILDIĞINI GÖRSÜN"

1960 yılından beri Harmancık'ta yaşayan Hüseyin Göçer, "Bu alt geçit yapılsa canımız tehlikede olmaz, karşıdan karşıya geçerken çok zorlanıyoruz. Kullanılamayan bu alt geçit pislik içinde, kokudan yanına yaklaşılmıyor, pislikler yüzünden sağlığımız da tehlikede. Bari çocuklarımız buraya bir alt geçit yapıldığını görsün" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.07.16 09:30 - Son Güncellenme: 2020.07.16 09:43 - HABER MERKEZİ
A