Bursa Çekirge'de kaldırım çalışması

Bursa Çekirge'de kaldırım çalışması

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın en eski yerleşim yerlerinden Çekirge Mahallesi'ndeki kaldırımları vatandaşların daha güvenli kullanabilmeleri için genişletti.

2020.01.15 13:58 - Son Güncellenme: 2020.01.15 13:58 - Bursa Bölge
A
Bursa Çekirge'de kaldırım çalışması

Çekirge Mahallesi Hamam Caddesi üzerinde yayalar ve araçlar için tehlike oluşturan dar kaldırımlar, Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri,  kaldırımların genişletilmesi için başlattığı çalışmaları kısa sürede tamamladı. Çalışmalar kapsamında asfalt kesilip cadde daraltılarak kaldırımlar genişletildi. Kaldırım taşlarının döşenip çalışmaların tamamlanmasının ardından, cadde hem yayalar hem de sürücüler için daha güvenli hale getirildi. Aynı zamanda cadde üzerinde yer alan metruk bina yıkılarak, mahallenin nefes alması sağlandı.

Bölgede yapılan çalışmaların özellikle cadde üzerinde dükkanı bulunan esnafı ve mahalle sakinlerini memnun ettiğini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Çekirge Mahallesi'nde yer alan Hamam Caddesi, yoğun trafiğin olduğu bir bölge. Özellikle 1. Murat İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrencilerin daha güvenli bir şekilde okula ulaşabilmeleri adına bu düzenlemeyi gerçekleştirdik. Belediye olarak, yaya trafiğinin daha sağlıklı olması adına kaldırımlarımızı ve asfaltımızı yeniledik. Böylece Hamam Caddesi'ni yeniden trafiğe açtık. Şimdi ise 1. Murat Caddesi, 2. Selvili Sokak ve Küplüce Sokak'ta tretuvar çalışması yapacağız. Hizmetimizin Bursa'mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.15 13:58 - Son Güncellenme: 2020.01.15 13:58 - Ali Yaşar
A