Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a Yıldırım metrosu tepkisi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a Yıldırım metrosu tepkisi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın son zamanlarda basın üzerinden yaptığı çıkışlar, muhalefet partili siyasilerin tepkisini çekti.

2018.04.04 12:32 - Son Güncellenme: 2018.04.04 12:48 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a Yıldırım metrosu tepkisi!
04:57 Erdoğan'a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'tan çok özel dosya

İLGİLİ VİDEO

Erdoğan'a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'tan çok özel dosya

Yıldırım metrosu ile gelişmeleri yaygın basın aracılığı ile öğrendiklerini dile getiren Yıldırım ilçesinde örgütlü partilere mensup siyasiler, Aktaş'ın keyfe keder açıklamalarına sert çıktı.

İYİ Parti Yıldırım ilçe başkanı Erkan Subaşı da, Aktaş'a sert eleştirilerde bulundu.

Subaşı "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ilçelere yönelik tasarruflarını, siyasi partilerin il başkanlıkları ile paylaşmak yerine, pembe dizi izlercesine televizyon ve gazete röportajlarından öğreniyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım Metrosu ile ilgili olarak parayı siz bulun minvalde açıklamalar yaparak adres olarak Büyükşehir'i işaret etmişti. Bugün yine basın yoluyla öğreniyoruz ki; 6 milyar borcu olan ve bunun yüzde 60'ını ilk 2 yıl önce ödeme zorunluluğu olan Büyükşehir'imiz bir küp Osmanlı Altını bulmuş, 1,5 aydır projelendirdiği Yıldırım metrosunun temelini 1 Ekim'de atacakmış! Bırak Metronun maliyetini, Ankara'da Ankara Kalesi içersinde Bursa lobisine zemin hazırlamak için, önceki dönem belediye başkanının prestij amacı ile açmış olduğu Bursa Evi'ni personel maaşlarını ödeyemediğin için sessiz sedasız kapısına kilit vurdun! Daha personel maaşını karşılayamıyorken, nasıl olacak metro işi, nasıl finans etmeyi düşünüyorsun? Zarar ettiği gerekçesi ile kapatıp kiraya vermeye çalıştığın tesislere kiracı bulamazken, kupon arazilerine alıcı bulamazken nasıl para bulacaksın! Biz hizmetin gelmesini isteriz, ama önce bunu hadi bizi geçtim, Yıldırımlılarla paylaşmanız gerekmez miydi? Koltuklar geçici, hizmetler bakidir. Yıldırım Metrosu ile ciddi olarak ne yapmak istediğinizi yakın zamanda detayları ile açıklamanızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

MÜTAAHİTLER YILDIRIM'DAN KAÇACAK!

'4. yılında Yıldırım Belediyesi'nin Karnesi' isimli basın toplantısının son aşamasına geldiklerini, ilçenin geniş kapsamlı röntgenini çektiklerini ifade eden Subaşı, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edabali'nin icraatlarını eleştirerek "Yıldırım 4 yıldır maket belediyeciği ile yönetiliyor. Kentsel dönüşüm için yapılan çalışmalarda vatandaşlarımızın bazı sosyal ve özlük hakları ellerinden alınmış. Birkaç gün içinde bunu örnekleri ile yapacağımız toplantıda derinlemesine özetleyerek açıklayacağız. Sayın Edabali, Yıldırım'ın yıkılarak, yeni binalarla güzelleşeceğini zannediyor. Bugün kentsel dönüşüm yapılan Mevlana'da yüklenici firma ile en son ne zaman konuşmuş? Bursa'da doların 4 lira sınırını aşması ile inşaat maliyetleri en az yüzde 12 arttı. Bazı malzemelere neredeyse günlük zam geliyor. Bugün devlet adına  yap-işlet-devret modeli yapılan yatırımlarda hazine garantili alımlar yapılarak, döviz üzerinden sözleşmeler yapılıyor. Neden firmalar zarar etmesin diye. 17 mahalleyi Kentsel Dönüşüm içine alan belediye yönetimi, bu bölgelerde inşaat yapacak firma bulamayacak, çünkü; Osmangazi'de büyük ölçekli kentsel dönüşüm işlerini alan firmalar, bu iş bizi aştı diyerek tabelalarını söktüler. Onlar parsel ve ada bazlı halde cesaret edemezken, Yıldırım'da çıtayı yükseltip mahalle bazına çevirdin, yılsonunda bu iş kentsel kaosa sürüklenecektir. Büyükşehir Belediyesinin günlük olarak aldığı kararlardan da Yıldırım Belediyesi bihaberdir. Onlar da gelişmeleri basın aracılığı ile öğreniyorlar" dedi.

BÜYÜKŞEHİR PARANIN PEŞİNDE!

Yıldırım ulaşımı hakkında da açıklamalarda bulunan Subaşı "Ulaşımda tekel durumunda olan BURULAŞ il genelinde istediği kararları UKOME üzerinden aldırmaktadır. Ancak il merkezinde 1 milyon 400 bin kişi şehrin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine en az 2 vasıta ile yolculuk etmektedir. Az sayıda olan uzun hat gidebilen belediyenin kendi otobüsleri artan yolcu talebini karşılamamaktadır. Halk otobüslerinde son zamanlarda meydana gelen naif olaylar vatandaşlarımızı üzmesine rağmen, bu vasıtaları kullanmak zorundadır. Halk otobüsçülerinin kendilerine göre haklı sebepleri olabilir, ancak davranış tarzları haklı olduğu konuları gölgelemektedir. Belediyeyi verdikleri mahkemeyi kazandıklarını biliyoruz. Bir otobüsün iki makrobüs yapacaklarını da öğrendik. Bu trafikğe 690 yeni taşıtın  çıkması anlamına gelecektir. Trafikte minibüsler eleştirilirken böyle bir hamle yapılması ne kadar doğrudur? Ya da ne kadar gereklidir? JJ plaka tasisi yapılacak olan bu araçlardan plaka başına 150 bin lira istendiğini duyduk. Yıldırım'da 500 mavi-beyaz minibüs var. Onlar da belediyeyi verdikleri mahkemeyi kazandı. Makrobüs olayı onlar için de düşünülüyormuş. Yeni araç alımı ile birlikte hat sahibine en az 350 bin lira maliyet getirecek dönüşümde, yol ücreti de doğal olarak zamlanacaktır. Bu dönüşümle BURULAŞ makrobüsleri birleşik kart sistemine alarak, Bursa'da tek tabanca olmak için düğmeye basmış. Yüzde 7 gibi komisyon ücretinden bahsediliyor. Havuzda biriken paranın da 48 gün kullanım hakkı BURULAŞ'ın olacak. Bursa'da ulaşım için günlük toplu taşıma araçları için 4 milyon lira sıcak paranın dolaştığı düşünülürse, BURULAŞ'ın neyin peşinde olduğu anlaşılacaktır. Umarız ortak bir karar alınarak, vatandaşlarımızın lehinde bir sonuç çıkar" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.04.04 12:32 - Son Güncellenme: 2018.04.04 12:48 - HABER MERKEZİ
A