Bursa Büyükeşhir Belediyesi'nden CHP'li Sarıbal'ın ağaç katliamı iddiasına yanıt

Bursa Büyükeşhir Belediyesi'nden CHP'li Sarıbal'ın ağaç katliamı iddiasına yanıt

Bursa Büyükeşhir Belediyesi, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yol çalışması bahanesiyle ağaç katliamı yapıldığı iddiasına yanıt verdi.

2021.06.26 00:27 - Son Güncellenme: 2021.06.26 00:36 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Büyükeşhir Belediyesi'nden CHP'li Sarıbal'ın ağaç katliamı iddiasına yanıt

Bursa Büyükeşhir Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın, çeşitli basın yayın organlarında yayınlanan Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yol çalışması bahanesiyle ağaç katliamı yapıldığı, yüzlerce adet asırlık çam ağacı katledildiği ve ağaç kesmek için yolun uzatıldığı iddiaları tamamen gercek dısıdır ve manipülatif bilgiler içermektedir. Nilüfer ilçemizde yer alan Atatürk Kent Ormanı, Bursa'mızın yoğun ilgi gören mesire alanlarından biridir. Giriş ve çıkış kapılarının aynı bölgeden gerçekleşmesi nedeniyle özellikle hafta sonları yoğun bir trafik oluşmakta ve bekleme süreleri de artış göstermektedir. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak ve acil kriz yönetimi kapsamında da çıkış yolunu genişletebilmek amacıyla kent ormanının batı kısmında eski BURFAŞ Tesisleri'nden Orhaneli Yolu bağlantısına çıkış yolu yapılması gündeme gelmiştir. Atatürk Kent Ormanı'nın giriş ve çıkış kapıları ayrılarak giriş çıkışların daha konforlu hale getirilmesi sağlanacaktır. Bahse konu olan yerin batı kısmında imar kadastro yolunun açılması gündeme gelmiş, eğimin yüksek olduğu mevcut yol, kaza ve kayma riskine karşı güzergâhı değiştirilerek devlet ormanından geçen 1491,688 m2'lik alanda yol, güzergâhına gelen alan Orman Bölge Müdürlüğü'nün izniyle kendi ekipleri tarafından açılması sağlanmıştır. İlgili yolun devamındaki ve Orhaneli Yolu'na bağlantı sağlayan güzergâh ise tamamı ile kadastro imar yoludur. Bu zamana kadar yolun açılması gerektirecek bir yoğunluk olmamasından yol açılmamış ancak son yıllarda Atatürk Kent Ormanı'na yapılan yatırımlar nedeniyle vatandaşlarımızın talebinin artmasından dolayı yol açılmasının önem arz etmesi nedeniyle imar yolu açılarak Orhaneli Yolu'na bağlanmıştır.

Ancak raporda getirilen eleştiriler planin esasına yönelik olmamakla birlikte önemli bir kısmı da eksik ve hatalı bilgiye ve sübjektif değerlendirmeye dayanmaktadır. Bu sebeple mahkemece bilirkişi raporunun taraflara tebliğine, tarafların itirazları alındıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı konusunun görüşülmesine karar verilmiştir. Dolayısıyla mahkemece projeyi durduracak mahiyette bir karar verilmemiştir.

Haberde ve bilirkişi raporunda bahsedilen ve Zafer Plaza'nın bir bölümü olan Boyner Binası kesin olarak proje kapsamındadır ve bu bina da yıkılacaktır. Belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş bu durumu 24.09.2020 tarihli meclis toplantısında ve daha evvelinde defaten kamuoyuna açıklamıştır. Boyner Binasına yönelik plan değişikliği süreci de tamamlanmak üzeredir.

Projede kamulaştırılan alanlarda kesinlikle ticari alan (yer altında veya yer üstünde) planlanmamıştır. Dolayısıyla kamulaştırmanın Torunlar Inşaat yada başka bir guruba yada kişiye rant sağlanması için yapıldığı iddiası açık bir iftira ve yalandır. Kamulaştırılan yerler kamunun mülkiyetine geçecektir. Acele kamulaştırma ile kamulaştırma değerinde %30 değer kaybı olacağı iddiası da mesnetsizdir. Kamulaştırılan taşınmazların bedelini belediye değil mahkeme belirlemektedir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihimize sahip çıkma gayretimizin bir sonucu olarak tamamen kamu yararı doğrultusunda yürütülen söz konusu projeyi kararlılıkla sürdürecek ve tamamlayacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bursa Milletvekili Sarıbal'dan ağaç katliamı iddiası! haberini okumak için tıklayın

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.06.26 00:27 - Son Güncellenme: 2021.06.26 00:36 - HABER MERKEZİ
A