Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Koreli keman virtüözünü konuk etti

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Koreli keman virtüözünü konuk etti

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), sanatçı Hikmet Şimşek'in anısına düzenlenen konserde, dünyanın en iyi 5 keman yarışmasını kazanan Güney Koreli keman virtüözü Soyoung Yoon'u konuk etti.

2015.10.15 23:13 - Son Güncellenme: 2015.10.15 23:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Koreli keman virtüözünü konuk etti
02:43 Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Koreli keman virtüözünü konuk etti

İLGİLİ VİDEO

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Koreli keman virtüözünü konuk etti

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) Bursa Filarmoni Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, pek çok müzik kurumunun kurucusu olan orkestra şefi Şimşek'in anısına düzenlenen konserde, dünyada keman yarışmalarında elde ettiği başarılarla bilinen ve keman çalmaya 5 yaşında başlayan Soyoung performans sergiledi.

Antonio Pirolli şefliğindeki konserin ilk yarısında Güney Koreli sanatçı, Fin besteci Jean Sibelius'un romantizmin ve keman edebiyatının "en güç" eserlerinden biri olarak kabul edilen keman konçertosunu seslendirildi. Eser, bestecinin yaşamında bestelediği tek konçerto olarak biliniyor.

Konserin ikinci yarısında ise hem gelenekselci hem yenilikçi yaklaşımıyla müzik tarihinde bilinen besteci Johannes Brahms'ın, ikinci senfonisi seslendirildi.

Programın sonunda Bursalı sanatseverler sanatçıyı ayakta alkışladı.

BBDSO, Koreli keman virtüözünü konuk etti

İLGİLİ GALERİ

BBDSO, Koreli keman virtüözünü konuk etti

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2015.10.15 23:13 - Son Güncellenme: 2015.10.15 23:33 - HABER MERKEZİ
A