Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi yeni döneme hazır

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi yeni döneme hazır

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencileri bilimin eğlenceli haliyle buluşturmaya devam ediyor.

2015.10.06 12:21 - Son Güncellenme: 2015.10.06 12:22 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi yeni döneme hazır

Hafta sonu faaliyetleri bu yıl BTM'de çeşitli atölyeler düzenlenecek. 8-12 yaş arası çocuklara bilimin sevdirilmesi sloganıyla yola çıkılan BTM'de, çocukların yeteneklerini keşfedip, her bilim dalıyla tanışmaları ve buna bağlı meslek seçimlerine doğru yön vermeleri planlanıyor. Tematik atölyelere 3 Ekim'de IBM Kids Code yazılım atölyesi ile başlayan BTM, IBM ile kurumsal sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 50 kişiyle ücretsiz yazılım atölyesi gerçekleştirdi.

Kodlama ve yazılım teknolojisi ile geleceğin bilişimcileri, web-sitesi tasarlama ve mobil uygulamaların alt yapısını öğrenerek, kodlamaya giriş yaptı. Özellikle bilişim teknolojisine ilgi duyan çocukların seçildiği atölye çalışması sonrasında veliler ve çocuklar BTM&IBM iş birliğinine teşekkür ederek, bu tarz etkinliklerin Bursalı bilim sever çocuklar için devam etmesini istedi.
Tematik atölyeler BTM'de astronomi atölyesi ile devam edecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2015.10.06 12:21 - Son Güncellenme: 2015.10.06 12:22 - HABER MERKEZİ
A