Bursa bıçakçıları toplu kesimden dertli - ÖZEL HABER

Bursa bıçakçıları toplu kesimden dertli - ÖZEL HABER

Kurban Bayramı öncesinde hareketlenen bıçak sektöründe esnaf kan ağlıyor. Kurbanlıkların toplu kesim alanlarında kesilmesinin bıçak sektörünü yok ettiğini öne süren bıçakçılar, bıçak bileme ile ayakta durduklarını söyledi.

2011.11.03 08:57 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Bursa bıçakçıları toplu kesimden dertli - ÖZEL HABER
67042-bursa-bicakcilari-toplu-kesimden-dertli-ozel-haber-4eb23b89804a1.flv

Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM

Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar kurbanlarını kesmek için yeni bıçak almak yerine toplu kesim alanlarında kurbanlıklarını kestirmeleri bıçak sektörünü olumsuz etkiledi.

Bursa'nın eski bıçak üreticilerinden Keskin Bıçak firmasının sahibi Recai Güzelocak, kurbanlık hayvanların toplu kesim alanlarında kesilmesinin sektöre darbe vurduğunu belirterek, "Toplu kesim yerleri olduğu için bıçak satışları fevkalade değil. İşimizi bileme yaparak geçiştiriyoruz. Ben kaç seneden buyana bu işin içindeyim. Böyle bir şey ile karşılaşmadık" dedi.

"BURSA BIÇAK SEKTÖRÜNDE TÜRKİYE'NİN MEMBASI"
5-6 yıl önce Çin bıçaklarının Türkiye'de piyasaya girdiğini hatırlatan Güzelocak, "Bizim halkımız da ucuz olsun diyerek bu bıçakları aldılar. Kesinlikle Çin bıçakları Bursa bıçaklarının ayarında değil. Bursa bıçakları ustalıkla ön plana çıkıyor. Çünkü Bursa, bıçak sektöründe Türkiye'nin membasıdır. Kayseri'de, Denizli'de, Sivas'ta da bıçaklar yapılıyor ama Bursa bıçaklarının ayarını tutturması mümkün değil. Evlerinin altında çoluk çocuk yapıyorlar bıçakları. Bursa'da babadan oğla, krallık gibi geçiyor. Ama o da şuandaki konum itibariyle bitmek üzere" diye konuştu.

"HAYVANA ACI ÇEKTİRMEMEK ÇOK ÖNEMLİ"
Bazı bıçak esnafı ise, kurban kesilirken kullanılacak bıçağın kaliteli olması gerektiğini vurgulayarak, "Çünkü hayvana acı çektirmemek çok önemli. Bıçağın çeliği ve suyu çok mühim. Kalitesiz bıçakların ağzı kemiğe değer değmez dönüyor. Bıçak kısa zamanda köreliyor. Daha ucuz Çin mallarında aradığı kaliteyi bulamayan insanımız, kendi memleketinde üretilen ve kalitesiyle ün salan Bursa bıçaklarını tercih etmeli" şeklinde konuştu. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.11.03 08:57 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A