Bursa Beşevler'de Türk Telekom ve apart sorunu! (ÖZEL HABER)

Bursa Beşevler'de Türk Telekom ve apart sorunu! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Beşevler Mahallesi Telekom ve apart sorunundan yakınıyor! Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer, "Apartlardaki uygunsuz davranışlar mahalleyi kötü etkiliyor" dedi.

2019.10.21 10:02 - Son Güncellenme: 2019.10.21 10:36 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Beşevler'de Türk Telekom ve apart sorunu! (ÖZEL HABER)
06:49 Bursa Beşevler'de Türk Telekom ve apart sorunu! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Beşevler'de Türk Telekom ve apart sorunu! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA - EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Beşevler Mahallesi'nde Telekom sorunu ve apart problemi çevre sakinlerine rahatsızlık veriyor.

Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer, Bursada Bugün'e yaptığı açıklamada, "Mahallemize yeni yapılan binalara hat çekmekte zorluk yaşıyoruz ve çevrede bulunan apartlardaki uygunsuz davranışlar mahalleyi kötü etkiliyor" dedi.

Yılmazer, "İnsanın olduğu yerde sorunun bitmesi mümkün değil. Beşevler Mahallesi nezih bir mahalle ama kalabalık da bir mahalle. Dolayısıyla, insanların toplu yaşadığı sıkıntıları en aza indirmeye çalışıyoruz. Son süreçte yaşadığımız, Türk Telekom'la ilgili bir sorunumuz var. Sanırım yatırımla ilgili problem. Çünkü İlçe Müdürümüz ve şeflerimizle görüştüğümüzde gayretli ve samimi çabaları var. Ancak nedense hiç sonuç odaklı olmuyor. Özellikle tekli binalarda yeni hat ve internet hattı bağlamakta güçlük çekiyoruz. Tamir yapılması gereken yerlerde, sokaklarda telekoma ait rögar kapakları gürültü ve sıkıntı oluşturuyor. Bunların çözümü çok uzun süre alıyor. Bu konuda şikâyetçiyiz. Birçok muhtar arkadaşımla bu sorunu oturup, konuşuyoruz zaten" ifadelerini kullandı.

"APARTLARDA UYGUNSUZ DAVRANIŞLAR OLUYOR"

Beşevler Mahallesi'nde rezidans ve apart adı altında günlük kiralama olduğunu söyleyen Erol Yılmazer, "Ne yazık ki bu evlerde saatlik ya da günlük kiralama oluyor. Önceden bu bina birdi, şimdi iki oldu. Etrafında yaşayan insanlar, özellikle geceleri çok rahatsızlar. Yanlış ve toplum adabına uymayan yaşayış tarzına insanlarımız tepkili. Bunlarla ilgili açıkçası nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Emniyete ve belediyeye dile getiriyoruz ama sanırım yasal bir düzenleme bekleniyor. Ciddi bir yaptırım yapamıyoruz çünkü ruhsatının olduğunu söylüyor. Ama yine de insanlar rahatsız çünkü örf ve geleneklerimize uymayan bir yaşam tarzı var. İnsanlar kurumlara ulaşamıyor ama muhtarı anında buluyor. Bu şikayetlere çözüm üretemeyince de sıkıntı yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

MEZARLIKLAR ÇOK AZ

Mezarlık alanlarının çok az olmasıyla ilgili de ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Yılmazer, "Ben bu sorunu birçok toplantıda dile getiriyorum. Aldığım cevap ise, 'Muhtarım ölüleri bırakın, dirilerle ilgilenin' oluyor. Dirilerin ihtiyacını 1 ya da 2 sene sonra da karşılayabiliyorsunuz ama ölüm anında insanlar ne yapacaklarını bilmiyorlar ve en yakın mezarlıkları tercih ediyorlar. Meclis kararıyla Büyükşehir Belediyesi mahalle mezarlıklarını kapattı. 7 bin lira defin ücreti istiyorlar. İnanılmaz bir sayı bu. Normal kendi yeri varsa bu rakam 900 lira oluyor. Belediye insanların işini kolaylaştırmalı. Özellikle acılı bir günde daha çok yardımcı olmalı. Ama nedense, özellikle toplu yaşam ve kentleşmeyle birlikte tek merkezli bir mezarlık yapıldı. Hamitler Kent Mezarlığı ve burası da doldu artık. İnsanlar haliyle yakınlarında olsun istiyorlar ve durum ortada. Yetkililere ulaşmaya çalıştığımızda geri dönüş alamıyoruz ve bu çok önemli bir konu" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.10.21 10:02 - Son Güncellenme: 2019.10.21 10:36 - HABER MERKEZİ
A