Bursa Barosu Gençlik Meclisi kuruluyor

Bursa Barosu Gençlik Meclisi kuruluyor

Genç Avukatlar Kurultayı, 2014 yılında Denizli Barosu'nun ev sahipliğinde Denizli'de yapılacak.

2013.12.17 12:31 - Son Güncellenme: 2013.12.17 12:32 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Barosu Gençlik Meclisi kuruluyor

İlki Bursa Barosu'nun ev sahipliğinde yapılan Genç Avukatlar Kurultayı'nın ikincisi 16-17 Kasım tarihlerinde Eskişehir Barosu'nun ev sahipliğinde yapıldı. 22 Nisan-16 Kasım tarihleri arasında kurultay dönem sözcülüğü görevini üstlenen Bursa Barosu genç avukatları Eskişehir Barosu Gençlik Meclisi'ne dönem sözcülüğünü devretti.

Bursa Adliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen devir teslim törenine; Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Eskişehir Barosu Gençlik Meclisi Başkanı Avukat Hüseyin Akçar, Denizli Barosu Gençlik Meclisi Genel Sekreteri Avukat Yıldıray Demirci ile Bursa Barosu'na kayıtlı genç avukatlar katıldı.

Devir teslim töreninde genç meslektaşlarına hitap eden Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Bursa Barosu'nun öncü olduğu Genç Avukatlar Kurultay'larından çıkacak sonuçların baroları yeniden şekillendireceğini belirterek, avukatlık mesleğine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Dayanışma içinde olmayan insanların başarı elde edemeyeceğini söyleyen Ekrem Demiröz, "Biz birbirinin ekmeğinde gözü olan insanlar değiliz. Birbirimizi küçülterek büyüyemeyiz. Tek yol; birbirimizi hesaba katmak ve dayanışma içinde olmaktır. Bu anlamda biz, genç arkadaşlardan çok umutluyuz.

Mayıs ayında Bursa Barosu'nun evsahipliğinde gerçekleştirilen Genç Avukatlar Kurultayı'nın gelecek yıl yine Mayıs ayı içerisinde Denizli Barosu'nun evsahipliğinde gerçekleştirilecek olmasının heyecan verici olduğunu belirten Ekrem Demiröz, "Türkiye Barolar Birliği tarafından da takdirle karşılanmış ve sahiplenilmiş olan bu çalışma, ilk olarak Bursa'da ardından Eskişehir'de başarıyla gerçekleştirildi. Gelecek yıl için ise Denizli'de yapılması kararlaştırıldı. Denizli Barosu bu işi başarıyla yapacaktır, bizim onlara inancımız tamdır" dedi.

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz'ün konuşmasının ardından yapılan devir teslim töreninde, Genç Avukatlar Kurultayı 2013 Dönem Sözcülüğü görevi Eskişehir Barosu'na devredildi.

BURSA BAROSU GENÇLİK MECLİSİ KURULUYOR

Eskişehir Barosu Gençlik Meclisi Başkanı Avukat Hüseyin Akçar ile Denizli Barosu Gençlik Meclisi Genel Sekreteri Avukat Yıldıray Demirci'nin konuşmacı olarak katıldığı 'Gençlik Meclisleri' bilgilendirme paneli Avukat Faik Elbir'in Oturum Başkanlığında 13 Aralık 2013 Cuma günü Bursa Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz'ün açılış konuşmasından sonra konuşmacılar kendi barolarındaki meclislerin kuruluşu ve işleyişi hakkında bilgi verdiler. Panel, tüm görüşmelerin yanı sıra Bursa Barosu genç avukatlarının kurmayı planladıkları meclis için ilk adım niteliği kazandı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.12.17 12:31 - Son Güncellenme: 2013.12.17 12:32 - HABER MERKEZİ
A