Bursa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 29 Ekim kutlaması
Bursa Osmangazi Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı çeşitli etkinliklerle kutladı.
2016.10.29 19:33 - Son Güncellenme: 2016.10.29 21:26 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Kutlamalar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda mehter takımının konseri ile başladı. Burada konuşan Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, cumhuriyetin 93. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Dündar, şöyle konuştu:
"Yüzyıl önce işgalciler, emperyalistler bu ülkeyi parçalamak için her koldan saldırdılar ama atalarımız onların emellerini kursaklarında bıraktı ve onları denizlere gömdü. 93 yıl önce bu millet bir oldu ve cumhuriyeti kurdu. 93 yıldır atamızın gösterdiği yolda bu millet, cumhuriyetin ilerlemesi ve ülkenin gelişmesi için çalışmalarını sürdürdü ama bu işgalci zihniyet yine o duygularıyla bu ülkeyi 15 Temmuz'da işgal girişiminde bulundu. Çok şükür sizlerin, milletimizin bu tutumu, onlara karşı verdiği bu mücadele onların niyetlerini bozdu. Onların girişimini püskürttü ve yeniden güçlü bir şeklide vatanımıza, bayrağımıza, demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıktık. İnşallah bundan sonraki süreçte Atamızın 93 yıl önce gösterdiği muassır medeniyetler seviyesine çıkma yolunda bu millet emin adımlarla yürümektedir."
Kutlamalar, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterileri ve Osmangazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosunun konserleriyle devam etti.