Bulgaristan seçime kilitlendi

Bulgaristan seçime kilitlendi

Üyelerinin çoğu Türk olan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi "temiz siyaset" diyor.

2013.04.15 21:23 - Son Güncellenme: 2013.04.15 21:23 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bulgaristan seçime kilitlendi

 

Bulgaristan 12 Mayıs'ta yapılacak erken genel seçime kitlendi. Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkanı Korman İsmailov, "Temiz siyaset ve halka hizmet için yola çıktık" dedi.

Bulgaristan'da seçim heyecanı arttı. Yaklaşık 7 milyon seçmenin oyunu alabilmek için partiler çalışmalarını hızlandırdı.

Seçimlere 38 siyasi parti ve 7 koalisyon katılıyor. Bunlardan ikisi, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi ile bu partiden ayrılarak kurulan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi.

Kasım Dal ve Korman İsmailov'un kurduğu Hürriyet ve Şeref Halk Partisi, NDSV partisi ile ittifak oluşturdu.

Korman İsmailov, "Genç dinamik bir kadro herhangi bir yolsuzluğa bulaşmamış. Eğitimli, değerler bazlı siyaset yapacak, doğru hedeflere ulaşmak için doğru araçlar illa da doğru araçlar kullanacak kadroyla geliyoruz. 12 Mayıs'taki seçimlerde bizleri destekleyenlerin 6 numaralı oy pusulasına destek vermelerini ve Bulgaristan'a umut vermelerini hedefliyoruz" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Solak da partilerinin sloganın temiz siyaset ve halka hizmet olduğunu belirtti.

Solak, "Onlar için biz yolsuzluğu kaldırmaya çalışacağız, bunun için çok ciddi mücadelede bulunuyoruz. Şu an zannediyorum ki bir çoğu bundan korkuyor ki bizi bir şekilde engellemeye çalıyor. Biz insanımızın daha iyi yaşamasını istiyoruz" dedi.

Ülkedeki Türkler, Seçim Kanunu gereğince toplantı ve mitinglerde Türkçe propaganda yapamayacak.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.15 21:23 - Son Güncellenme: 2013.04.15 21:23 - HABER MERKEZİ
A