BUDO'nun yeni rotası Avşa

BUDO'nun yeni rotası Avşa

Ocak ayından bu yana 250 bini aşkın yolcu taşıyan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), ramazan bayramına kadar Avşa Adası ile Tekirdağ'a sefer başlatmaya hazırlanıyor.

2013.07.27 15:08 - Son Güncellenme: 2013.08.02 17:08 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
BUDO'nun yeni rotası Avşa


Bursa'da 24 Ocak'tan bu yana taşıdığı yolcu sayısı 250 bini aşan BUDO, tatilcilerin uğrak mekanı olan Avşa Adası ile Balkanlara gidecekler için Tekirdağ'a sefer başlatacak. Hüdavendigar, Yıldırım Beyazıt ve Nilüfer Hatun gemilerinin ardından dördüncü gemisini Hong Kong'tan satın alan BUDO, bu gemiye de Emir Sultan ismini verdi. Yeni geminin de gelmesiyle İstanbul ve Bursa arasındaki seferlerin de artması planlanıyor. Mudanya-Kabataş arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait deniz otobüsleriyle yolcu taşımak için harekete geçen BUDO'nun ilk sefere başladığı 24 Ocak 2013 gününden bugüne kadar 250 bini aşkın yolcu taşıdığını ifade eden BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, "Şu anda 3 gemimiz var. İkisi sürekli sefer yapıyor, biri acil durumlar için yedekte. Hong Kong'dan bir gemi daha aldık. BUDO'nun dördüncü gemisi tersaneye geldi ve bakımı yapılıyor. Hafta içi İstanbul'a 5 sefer, hafta sonu ise 7 sefer yapılıyor. Yeni gelecek gemi ile birlikte bu sefer sayıları 8 ya da 9'a çıkacak" dedi.

YENİ ROTA: AVŞA VE TEKİRDAĞ
BUDO'nun yeni rotasın Avşa Adası ve Tekirdağ olduğunu açıklayan Fidansoy, "Şu anda seferlerin bir an önce başlaması için bayrama yetişecek. BUDO yolcu sayısı 250 bini geçti, 300 bine yaklaştı. Bütün çalışmalar sürüyor. İskele konusunda anlaşmaları yaptık. Şu anlık bir pürüz yok gibi gözüküyor. Bayrama kadar Avşa Adası ile Tekirdağ arasındaki seferleri de başlatmayı planlıyoruz. Özellikle yaz sezonunda Bursalı tatilcilerin çok tercih ettikleri Avşa Adası'na yapılacak BUDO seferleri, bölgeye hareket geçirecektir" dedi.

"BALKANLAR'A GİDECEKLER İSTANBUL'A UĞRAMAYACAK"
Tekirdağ seferinin farklı bir anlamı olduğunu kaydeden Fidansoy, "Balkan ülkelerine her gün otobüsler kalkıyor. Bu otobüsler Körfez'i aşıp İstanbul'dan geçiyorlar. Tekirdağ seferi sayesinde bu yolculuk bitti. Artık Mudanya'dan binip Tekirdağ'da inecekler ve oradan öteye otobüsle devam edecekler. Yani İstanbul devre dışı kalacak" ifadelerini kullandı.
Fidansoy, İDO sebebiyle Budo programına Armutlu'nun alınmadığını da sözlerine ekledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.27 15:08 - Son Güncellenme: 2013.08.02 17:08 - HABER MERKEZİ
A