Bu yıl erken bitti

Bu yıl erken bitti

Kurban Bayramı'na az bir süre kala, Bursa'da hayvan pazarlarında büyükbaş hayvan kalmadı. Kurbanlık almak için son günleri bekleyenler ise çadırlardaki 'bitti' yazısını görünce büyük şok yaşadı.

2013.10.14 11:38 - Son Güncellenme: 2013.10.14 11:39 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bu yıl erken bitti

 

 

Bursa'nın çeşitli bölgelerinde kurulan hayvan pazarlarında kurbanlıklar büyük oranda bitti. Panayır, Soğanlı, Mimar Sinan ve diğer bölgelerdeki hayvan pazarlarındaki büyükbaş hayvanların yüzde 95'i satıldı. Ucuzlar umuduyla alışverişi son güne bırakanlar, çadırlardaki 'Bitti' yazısını görünce şaşkınlık yaşadı. Kimi, büyükbaştan mecburen vazgeçerek koyun ya da koça yönelirken, kimi de çadırlardaki son hayvanı sıkı pazarlıklar sonucu almayı başardı. Son hayvanını satmakta direnen satıcı ile alıcı arasındaki pazarlık ilginç görüntüler oluşturdu.

"UYGUN VERDİK ERKEN BİTİRDİK"

Kars'tan Bursa'ya 24 hayvan getiren Kemal Danyıldız, satışların gayet iyi geçtiğini ve hayvanların hepsini sattıklarını söyledi. Danyıldız, şöyle konuştu: "Umduğumuzu bulduk, Allah bereket versin. Uygun verdik erken bitirdik. Pazarın durumu da çok iyi bitti. Büyükbaş bitti küçükbaş hayvan var biraz."
Gürbüz Yaprak isimli satıcı ise pazara getirdiği 25 hayvanın tamamını sattığını belirtti. Pazarda büyükbaş hayvan kalmadığını vurgulayan Yaprak, bu saatten sonra gelenlerin ancak küçükbaş alabileceğini kaydetti.

"SON GÜNÜ BEKLEYENLER YANILDI"

Kars'tan 24 hayvan getiren Aziz Karabağ ise "Hepsini sattım. Müşterilerim sağ olsun, memnunlar gelip alıyorlar. Çadırlar genelde bitti. Bu saatten sonra bulunsa bile randımanlı hayvan yok. Mal kalacak, son günü bekleyin diyenler vardı. Ama tam tersi oldu şükürler olsun. Onu konuşanlar yanıldı. Şu anda çadırların yüzde 95'i bitti. Toplasan bu pazarda 30 hayvan bulamazsınız, o da birazdan biter." diye konuştu.

"FIRSATÇILARA HAYVAN KALMADI"

Panayır, Kurban Pazarı'na 24 hayvan getiren Vahit Taşkaya da hayvanların hepsini sattığını, çadırlarda da tek tük hayvan kaldığını belirterek, "Son gün gelenler artık kendileri düşünsün. Fırsatçılara hayvan kalmadı yani." dedi.

Erzurum'dan 49 hayvan getiren Bayram Özyürek, "38 hayvanımı sattım iki tane kaldı. İnşallah onları da satacağım. Çok şükür iyi gidiyor satışlar. Bu sene fiyatlar uygundu, vatandaş da aldı." şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR: BÜYÜKBAŞ BULAMIYORUZ

Pazarı gezen ve büyükbaş kurbanlık bulmakta zorlanan vatandaşlar, "Burayı gezdik çoğu bitmiş. Hayvan kalmamış. Biz büyükbaş alacaktık ama bakalım. Böyle giderse zor bulacağız. Soğanlı Pazarını gezdik, bir koç beğendik. Şimdi Panayır'ı geziyoruz. Pazarda hayvan bitmiş. Satışlar iyi demek ki." dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.14 11:38 - Son Güncellenme: 2013.10.14 11:39 - HABER MERKEZİ
A