Bu resimden büyük bir dram çıktı

Bu resimden büyük bir dram çıktı

Deri işçisi babası Turan Demirci işten atılan 6 yaşındaki Mahmutcan Demirci, üzüntüsünü gittiği anasınıfında yaptığı resimle anlatınca, öğretmeni de ağlattı.

2012.01.01 13:16 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Bu resimden büyük bir dram çıktı

Mahmutcan, eğitim gördüğü Huriye- Mehmet Akçasakız İlköğretim Okulu'nun anasınıfında öğretmeninin isteği üzerine kendini üzen veya sevindiren olayların resmini çizdi. Bir yanda yağmurlu bir günde okulunu çizen Mahmutcan, resim kağıdının sağ tarafına da yerde yatan bir adam çizdi. Mahmutcan öğretmenine resmin anlamını, "Okulumu çok seviyorum. Yağmur yağınca da daha çok seviniyorum. Yatan adam da babam. Eve gelmiyor, öldüğünü zannediyorum" sözleriyle anlattı.

ÖĞRETMEN ANNESİNİ OKULA ÇAĞIRDI

Bu anlatım üzerine duygulanan ve gözyaşlarını tutamayan öğretmen, çocuğun annesi Seval Demirci'yi okula çağırınca Mahmutcan'ın dramı ortaya çıktı. Daha sonra da baba Turan Demirci, yaşananlarla ilgili şunları anlattı:

"Deri-İş Sendikası'na üye olup, işveren ile insanca koşullar için masaya oturmak isteyince, işveren bize fabrikayı kapatacağını, İstanbul'da başka bir yerde üretim yapacağını, isteyenin oraya gidebileceğini söyledi. Biz işimizden olmamak için bunu kabul ettik ve bir şehirden bir şehire sürgün olarak gittik. Ailemizi de geride bırakmak zorunda kaldık. Kalacak yerimiz olmadığı için fabrikada yattık, ancak işveren bizi, 'fabrikayı işgal ettiğimizi öne sürerek' 10 gün sonra tazminatlarımızı vermeden işten çıkardı. Benim İstanbul'da kaldığım süre içinde oğlum Mahmutcan endişesini resimle dile getirmiş. Duyunca çok üzüldüm."

ÇADIRDA BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

İstanbul'da 13 Ekim 2011'de işten atılmalarının ardından, sendika ile fabrikanın önünde direniş çadırı kurduklarını ve adalet yerini bulana kadar orada kalacaklarını belirten Turan Demirci, "Kimsenin bizim çocuklarımızı bu şekilde üzmeye hakkının olmadığını da göstermek istiyoruz. Kararlı bir biçimde mücadele edeceğiz. Yılbaşı kutlamamızı bile ailelerimizle çadırda yaptık" diye konuştu.

İŞÇİLER SONUÇ BEKLİYOR

Yaklaşık 90 kişinin çalıştığı deri fabrikasından 13 Ekim'de atılan 43 işçi, sendikalı olarak işe geri alınmaları, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için fabrika önünde 'direniş çadırı' kurdu. Ücret, iş güvencesi ve sağlık açısından iyileştirme yapılmasını isteyen işçiler, daha önce de milletvekillerinin de katıldığı yürüyüş düzenleyerek sorunlarını dile getirdi. Ancak çadırda çözüm için bekleyen işçiler, fabrika yönetimi ile somut bir görüşme henüz gerçekleştiremedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.01.01 13:16 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A