BU NE BİÇİM PROTESTO
BDP'liler, Van'da içinde insanların olduğu banka şubesini ateşe verdiler.
2011.04.21 16:17 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
Van'da çıkan olaylarda ateşe verilen bir banka şubesinde mahsur kalan ve içlerinde hamile bir bayanın da bulunduğu çalışanları, polisin büyük uğraşları sonucu kurtarılırken, dumandan etkilenen ve sinir krizi geçiren 3 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Barış ve Demokrasi Partisi'nin her hafta düzenlediği 'Kara Perşembe' eylemi dolayısı ile yapılması planlanan oturma eylemi öncesi bir grup, bir banka şubesine molotofkokteyli atarak ateşe verdi. Adeta can pazarının yaşandığı banka şubesinde, çalışanlar üst katlardaki pencere camlarına çıkarak yardım istedi.
Çevik Kuvvet ekipleri kilitli olan banka şubesinin kapısını kırarak içeri girdi. İçerisi yoğun dumanla dolan banka çalışanları polis tarafından tek tek dışarı çıkarıldı. Sinir krizi geçiren bir bayan ise Güvenlik Şube Müdürü Zeki Akyol ve Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı Kenan Özkan tarafından kucakta dışarı çıkarıldı. İçlerinde hamile bir bayanın da bulunduğu öğrenilen banka çalışanları polis tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken, bölgeye ambulans istenildi.
Dumandan etkilenen ve sinir krizi geçiren banka çalışanlarında 3'ü ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri ise kapısı açık kalan bankanın önünde güvenlik önlemi aldı.