BU MANGAL KANSER YAPMIYOR

BU MANGAL KANSER YAPMIYOR

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma tarafından ateşi etten uzak tutarak kanser riskini azaltan mangal üretildi.

2011.04.17 11:22 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
BU MANGAL KANSER YAPMIYOR

Bekil Mühendislik tarafından "Hararet" ismi verilen yeni nesil mangal, dikey bir şekilde tasarlandı. Pişirilecek et, orta haznede bulunan ateşten tecrit edilmiş boşluğa sürülerek, haznenin her iki tarafından gelen sıcaklıkla pişiyor. Bu sayede et ateşle temas etmiyor, ayrıca klasik mangal tadı da korunmuş oluyor. Bekil Mühendislik'in sahibi Salim Bekil, tıp çevreleri tarafından sık sık dile getirilen mangalın kanser yaptığı açıklamaları üzerine firma olarak bu riski asgariye indirecek bir mangal imal
ettiklerini söyledi. "Hararet" adını verdikleri mangalda pişen etin lezzetinin klasik mangala nazaran daha fazla olduğunu belirten Bekil, "Et, mangalın içinde kendi havasını kaybetmeden pişiyor. Mangalın alt tarafındaki yağ haznesinde biriken yağ ise, ateşle temas etmeyerek dumana sebebiyet vermiyor. Bu mangalla pişen eti yiyen biri başka mangallarda pişen etleri yemek istemeyecek" dedi.
Bekil, bu özel mangalı yurt dışına, özellikle Avrupa'ya ihraç etmek istediklerini anlatarak, "Avrupa'nın artık mangal konusunda bir bahanesi kalmadı. Avrupa insanı, kanser yaptığı inancıyla mangala öteden beri soğuk bakmıştır, ancak bizim imal ettiğimiz sağlık ve çevre dostu mangalımıza hayır diyemeyeceklerdir" diye konuştu.
Mangalın tasarımcısı Kemal Aydemir ise, 10 yıldır düşünce safhasında olan projeyi 4 ayda hayata geçirdiğini, yapılan testlerin ardından ürettiği mangalda pişen etin diğer mangallarda pişenlerle kıyas edilemeyecek kadar lezzetli olduğunu ifade etti.
Yeni nesil mangal 69 TL'lik fiyatla çok yakında marketlerdeki yerini alacak.

 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2011.04.17 11:22 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A