Bu konuşma rekor kırdı

Bu konuşma rekor kırdı

Televizyon kanallarında yayınlanan seçim programları mercek altına alındı.

2011.06.17 14:35 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Bu konuşma rekor kırdı

 


Seçim gecesi ekrana, Başbakan'ın yaptığı "Balkon Konuşması"nın damga vurduğu ortaya çıktı. Tüm Türkiye'nin televizyonların başına kilitlendiği seçim akşamında, ekranlarda bir ilk gerçekleşti.

İŞTE REKOR KIRAN O KONUŞMA

BALKON KONUŞMASI REKOR KIRDI
Oyların büyük çoğunluğunun sayıldığı ve sonucun belli olması üzerine halka ve partililere seslenmek üzere balkona çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yaklaşık kırk dakika süren konuşmasını, ülke genelinde aynı anda tam 28 kanalın canlı yayınladığı saptandı.

SEÇİM PROGRAMLARININ YAYINI 181 SAATİ BULDU
Medya Takip Ajansı Interpress'in otuz kanalın incelediği seçim gecesi araştırmasında, saat 18.00'de seçim yasaklarının kalkmasıyla birlikte 25 kanalın, gazeteci ve araştırma şirketi temsilcilerinin katıldığı "Seçim Özel" programlarını yayınlamaya başladığı görüldü. Sabahın erken saatlerine kadar süren yayınların toplam 181 saati aştığı belirlendi. Kanallar içinde 12 saat süreyle en uzun yayın yapan Kanal 24 olurken, 11 saat yayın yapan STV en çok seçim yayını yapan ikinci kanal oldu. 9 saat yayın yapan kanallar NTV, SKY Türk ve Ülke TV oldu. En az seçim yayını yapan kanal ise 4 saat ile Kanal B oldu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.06.17 14:35 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A