"Bu gidişat gidişat değil"

"Bu gidişat gidişat değil"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bu gidişat gidişat değil. Somali'ye, Gazze'ye, Afganistan'a, Suriye'ye, İsrail'e, Avrupa'ya baksan da bu gidişat gidişat değil. İnsanlık artık gaflet uykusundan uyanmalıdır. Kendisini var eden değerlerle barışmalıdır. Kısacası insanlık, fabrika ayarlarına dönmek zorundadır" dedi.

2013.04.17 23:51 - Son Güncellenme: 2013.04.17 23:53 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
"Bu gidişat gidişat değil"


Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda "Kutlu Doğum Haftası" nedeni ile bir program düzenledi. Programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Din İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, küçük semazenlerin sema gösterisi ile başladı. Sema gösterisi ile taçlanan program, Grup 571'in konseri ile ilahiler eşliğinde devam etti.

Program devam ederken salona gelen Bakan Çelik, salonda yer alan "Resimlerle Namaz ve Esma-i Nebi Yağlı Boya Sergisi" açılışını gerçekleştirip sergi alanını gezdi. Programda konuşan Bakan Çelik, "Bundan 1442 yıl önce vicdanların nasırlaştığı, kalplerin taşlaştığı, yüreklerin pas tuttuğu bir dönemde dünyayı nurlaştıran insanlığı onurlandıran peygamberimiz (SAV), dünyaya geldi. Salat ve selam ona olsun diyorum" diye konuştu.

"İnsanlık, çalan toprağın yağmur damlasına, hasreti gibi onun hasretine hasrettik" diyen Çelik, "Onun doğumu ile insanlık adeta yeniden doğdu. İsminin ve mesajının ulaştığı coğrafyada zalimlerin mesajının köreldiği, zulme karşı merhamet, haksızlığa karşı adaletin yükseldiği zamanda; ırklar, kavimler, onun mesajı etrafında buluştular ve kardeş oldular. Bunun içindir ki peygamberimiz sadece İslam âlemi için değil, tüm insanlık için yeğeni kurtarıcısıdır" şeklinde konuştu.

Eski dönemdeki insanlıkla günümüzde ki insanlığı karşılaştıran Bakan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"O büyük nurla nurlanan insanlık, bugün ne haldedir bilin bakalım. Sefaletin ve sefahatin yan yana durduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bir tarafta çöp dağına dönen nimetler diğer tarafta o çöp dağına dönen nimetlere muhtaç insanlar. Kanın ve kinin zirve yaptığı bir dünyada yaşıyoruz. Bir damla petrolün bir damla kandan daha kıymetli bir dünyada yaşıyoruz. Maddenin manaya üstün tutulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Üstünün haklı, haklının zayıf olduğu bir dünya da yaşıyoruz. Cehaletin ve adaletin koz gezdiği bir dünyada yaşıyoruz. İnsanın çok ama insanlığın küt olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Hoş görmek yerine hor görmenin, paylaşmanın yerine ayrışmanın sevginin yerine nefretin hüküm sürdüğü bir çağda yaşıyoruz. Bu gidişat gidişat değil. Somali'ye baksan da, Gazze'ye, Afganistan'a, Suriye'ye, İsrail'e, Avrupa'ya baksan da bu gidişat gidişat değil. İnsanlık artık gaflet uykusundan uyanmalıdır. Kendisini var eden değerlerle barışmalıdır. Kısacası insanlık, fabrika ayarlarına dönmek zorundadır. İnsanlık, Peygamber Efendimizin ezeli ve ebedi rahmetine sığınmalı ve mesajına sarılmalıdır. Çünkü Peygamber efendimizin Yüce Allah'ın insanlığa hediyesi, kurtuluşun nefesi insanlığın son zirvesidir."

Kutlu doğumunun tüm insanlığa karşı sorumlulukları hatırlatan, kutlu bir müjde olduğunu belirten Çelik, "Kutlu Doğum aslında, peygamberimizle buluşmaktır. Kutlu doğum, bütün İslam aleminin ortak faydasıdır. Kutlu Doğum, tüm insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatan, kutlu bir müjdedir. Kendini kurtardın diyerek kendimizi kurtaramayız. İlçemizi, şehrimizi kurtardık diye rahat uyuyamayız. Ülkemizi kurtardık diye kenara çekilemeyiz. Tüm insanlıktan sorumlusun tüm insanlıktan sorumluyuz. Bu yüzden Bağcılar'dan sesleniyoruz. Gelin farklılıklarımızı bir tarafa bırakalım Peygamberimizin mesajı etrafında kenetlenelim. Ya da hutbesini bir kez daha okuyalım. 20. yüzyıl bir vahşet yüzyılı oldu. En çok insanın öldürüldüğü yıl 20. yüzyıl oldu. Biz hep beraber 21. yüzyılı bir maneviyat yüzyılı yapalım diyorum. Ne mutlu onun mesajını duyanlar. Kayıtsız şartsız onun mesajını duyanlara, ne mutlu onun mesajını görenlere, görmese de zikreden sözlere, ne mutlu onunun şefaatine dahil olanlara, sancağı altında duranlara, ne güzelsin ey Muhammet gül kokuyu senden aldık. Bulutlar sende doldu. Toprak suya sende doldu" ifadelerini kullandı.

Programa ev sahipliği yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, konuşmasına selam ve şeriflerle başladı. Çağırıcı, Müslüman bir anadan ve Müslüman bir babadan dünyaya geldiğimiz için Allah'a hamdedilmesi gerektiğini ifade etti. Çağırıcı, "Hiç şüphesiz efendimizin doğumu insanlık namına da bir dönüm noktası oldu. Bu sebeple Kutlu Doğum Haftası, tüm İslam âlemine ve tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasından dolayı böyle bir günü yâd ediyoruz. Öyle bir peygamber ümmetiyiz ki bu kutlu günümüzde kuranı keriminde ant olsun ki size içinizden öyle bir peygamber gelmişimdir ki sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O size çok düşkün ve çok merhametlidir. Bunu çok iyi bir şekilde bilelim ve ona göre davranalım" dedi.
Programın ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e plaket takdim etti. Program, Kur-an'ı Kerim'in okunmasıyla son buldu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.04.17 23:51 - Son Güncellenme: 2013.04.17 23:53 - HABER MERKEZİ
A