Bu çiçeği sakın koparmayın! Servete mal oluyor
Çanakkale'nin Biga ilçesindeki Nilüfer Gölü'nde açan beyaz renkli nilüfer çiçeklerini koparanlara binlerce lira ceza kesiliyor.
2025.05.24 12:58 - Son Güncellenme: 2025.05.24 12:59 - Güncel - DHA
Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kalafat köyünde 2 dönüm büyüklüğündeki Nilüfer Gölü, eşsiz güzelliğiyle bölge turizmine katkı sunuyor.
Gölde, 'lotus' çiçeği olarak da adlandırılan nilüfer çiçekleri ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Sapı yaklaşık 1 metreyi bulan nilüfer çiçeği, suyun dibinde çamurda kökleniyor. Nilüfer çiçeklerinin tohumunun, Amazon ormanlarından göçmen kuşlarla taşındığı ve bu sayede oluştuğu düşünülüyor.
Geceleri kapanıp, suyun altına giren nilüfer çiçekleri, güneşin doğuşuyla birlikte de yeniden yüzeye çıkınca eşsiz bir manzara oluşturuyor. Mayıs ayı başında açmaya başlayan nilüfer çiçekleri, kasım ayının son günlerine kadar ziyaretçiler için güzel manzaralar oluşturuyor.
KOPARMANIN BEDELİ 557 BİN 212 TL
Koruma altındaki nilüfer çiçeklerini koparanlara, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermekten 557 bin 212 TL ceza kesiliyor.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:49
-
00:48
-
00:08
-
02:17
-
01:15
En Çok Okunanlar
- 5,4 milyar liralık evde bakım yardımı...
- Bu gece çifte zam geliyor!
- Korkutan uyarı: Türkiye için felaket olur
- Bursa'da korkunç hikaye! Fuhuş ve...
- Bursa'da kahreden görüntüler! Ayakta...
- Sıcak hava balonları düştü! Ölü ve çok...
- AFAD duyurdu! Depremler peş peşe oldu
- Bunu yapan insan olamaz! Işıkları kapatıp...
- Hesabını görünce şoke oldu: Kazıklanmaya...
- İran'ın İsrail'e fırlattığı füzeler bir...
- Bir kent diken üstünde! Üçüncü ölüm
- Manzara izlerken gördüler! Denizden çıkan...
- Bursa'da kayıp alarmı! 4 gündür haber...
- Bursa'da maneviyata giden yol! 452 yıllık...
- Kansere çözüm buldum dedi evinde ölü bulundu